Apple este cel mai mare producator mondial de PC-uri gratie vanzarilor de tablete

Data publicarii: 01-02-2012 | IT&C

Grupul american Apple Inc a trecut in fata Hewlett-Packard Co devenind cel mai mare producator mondial de computere personale in trimestrul al patrulea 2011, gratie cresterii vanzarilor de tablete iPad, a anuntat luni firma de cercetare de piata Canalys.

Potrivit Canalys, in perioada octombrie-decembrie 2011 piata globala de PC-uri (incluzand aici desktopurile, notebookurile, netbookurile si tabletele) a crescut cu 16% in ritm anual pana la 120 milioane unitati. In schimb, daca se exclud tabletele piata de PC-uri a scazut cu 0,4% in ritm anual. Canalys estimeaza ca tabletele au fost responsabile pentru 22% din totalul PC-urilor livrate in trimestrul patru 2011. 

Apple a livrat 15 milioane iPaduri si cinci milioane de computere Mac in trimestrul patru 2011, echivalentul a 17% din numarul total de 120 milioane de PC-uri livrate la nivel global. 

De asemenea, Canalys estimeaza ca Apple si Lenovo au fost singurii producatori din top 5 care si-au majorat cota de piata, in timp ce HP, Dell si Acer au inregistrat un declin al cotelor de piata. 

Canalys este prima firma de cercetare de piata care a inclus tabletele in estimarile privind vanzarile de PC-uri. 

Sursa: AGERPRES