Incasarile transportatorilor s-au redus cu 30% din cauza vremii nefavorabile

Data publicarii: 08-02-2012 | Economie

Valoarea incasarilor obtinute de transportatori de la clientii lor a scazut cu circa 30% in luna ianuarie, un procent similar in ceea ce priveste pierderile inregistrandu-se si in ceea ce priveste prima saptamana din luna februarie, a declarat marti, pentru Agerpres, Radu Dinescu, secretarul general al Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR).

'Incasarile s-au diminuat din cauza reducerii numarului de kilometri efectuati de transportatori, cu un procent de aproximativ 30% in luna ianuarie, si cu 25% in prima saptamana din luna curenta. In acelasi timp, exista si un consum de carburanti aferent timpilor de stationare din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Nu am inregistrat insa penalitati de la clientii nostri, deoarece la nivelul tarii exista un cod portocaliu, iar ei se afla in aceeasi situatie, multe firme neavand posibilitatea de a-si transporta salariatii la locul de munca', a spus Radu Dinescu. 

Acesta a subliniat, totodata, ca in cazul ultimului val de ninsori a existat un dialog mai bun cu conducerea Ministerului Transporturilor. 

'Informatiile dintre minister si transportatori au circulat mult mai bine, noi avand acum si un reprezentant in cadrul Comandamentului de iarna constituit la nivelul institutiei', a precizat secretarul general al UNTRR. 

Opinia referitoare la comunicarea cu ministerul de resort este impartasita si de Vasile Stefanescu, presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR). Acesta a mentionat ca transportatorii primesc din ora in ora date referitoare la starea drumurilor din tara noastra. 

Sursa: AGERPRES