Ordinul ministrului Agriculturii privind ajutorul de stat pentru finantare in agricultura, publicat in Monitorul Oficial

Data publicarii: 08-02-2012 | Finante-Banci

Ordinul ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale privind metodologia si formularistica necesara pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat temporare in vederea asigurarii accesului la finantare in agricultura a fost publicat luni in Monitorul Oficial al Romaniei, informeaza un comunicat al MADR, remis marti Agerpres.

Ordinul contine inclusiv modul de calcul al ratei dobanzii la credit necesare pentru calculul subventiei, al ratei de referinta si al valorii nominale a subventiei. 

Potrivit MADR, prin Ordonanta Guvernului nr. 25/2010, a fost instituita o schema de ajutor de stat prin subventionarea ratei dobanzii la creditele bancare contractate de producatorii agricoli cu institutiile de credit sau cu institutiile financiare nebancare in perioada 28 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2011. 

Subventia se calculeaza la sumele reprezentand dobanzi platite institutiilor finantatoare de catre debitori, aferente valorilor creditelor utilizate, calculate pana la data de 31 decembrie 2013 inclusiv. 

Potrivit MADR, potentialii beneficiarii trebuie sa solicite acordul prealabil de finantare si acordarea subventiei, in primele doua luni urmatoare anului pentru care se solicita rambursarea. Astfel, pentru anul 2011, solicitarile trebuie depuse la APIA pana la data de 29 februarie 2012. 

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, prin centrele judetene, respectiv centrul municipiului Bucuresti, este autoritatea competenta, responsabila de administrarea schemei.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: