Predoiu: Raportul CE este in ansamblu pozitiv; greutatea procesului de reforma s-a transferat pe umerii CSM

Data publicarii: 08-02-2012 | Actualitate

Romania continua trendul pozitiv in rapoartele Comisiei Europene in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, a declarat, miercuri, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, subliniind ca "greutatea procesului de reforma s-a transferat pe umerii CSM".

"Principalul mesaj pe care trebuie sa-l transmitem, avand in vedere continutul raportului, este ca acesta este in ansamblu pozitiv pentru Romania. Suntem dupa doua rapoarte tehnice pozitive si un raport de tara pozitiv, cel din vara anului 2011. Asadar, Romania continua trendul pozitiv in rapoartele CE in cadrul MCV", a spus Predoiu. 

El a aratat ca intre institutiile apreciate pozitiv in raportul CE se afla Guvernul Romaniei, Parchetul General, DNA, ANI, cat si Parlamentul pentru legile adoptate in domeniul justitiei. 

Predoiu a precizat si ca la nivelul instantelor si al CSM au fost remarcate progrese, cu recomandari, si ca principala realizare o reprezinta implementarea cu succes a noului Cod civil. 

"Acum greutatea procesului de reforma s-a transferat pe umerii CSM si al sistemului judiciar in general. Ne aflam intr-o noua faza a reformei de implementare a legislatiei, actorii principali sunt de acum inainte CSM, instantele si parchetele", a spus Predoiu. 

Sursa: AGERPRES