Ungureanu solicita votul de incredere al Parlamentului si arata ca preocuparea Guvernului vizeaza cresterea prudenta a salariilor si pensiilor

Data publicarii: 09-02-2012 | Politica

Prim-ministrul desemnat Mihai-Razvan Ungureanu a solicitat, joi, Parlamentului votul de incredere si a aratat ca preocuparea Cabinetului sau vizeaza cresterea prudenta a pensiilor si salariilor.

Ungureanu a subliniat, de la tribuna Parlamentului, preocuparea noului Guvern pentru "majorarea prudenta a salariilor din sectorul public si a pensiilor in cazul in care conditiile economice vor permite acest lucru". 

El a aratat ca Executivul va mai avea in vedere, printre altele, stimularea infiintarii de locuri de munca, cresterea investitiilor si a ratei de absorbtie a fondurilor europene, eradicarea marii coruptii. 

Premierul desemnat le-a solicitat parlamentarilor votul de incredere pentru echipa sa de ministri. 

"Distinsi membri ai Parlamentului va solicit votul de incredere dumneavoastra si prin dumneavoastra fiecarui cetatean al acestei tari. Romania este a noastra si poate fi schimbata de fiecare dintre noi. O natiune este expresia unei mari solidaritati. Ma bazez pe buna credinta a cetatenilor acestei tari, care nu au intors spatele, care nu au refuzat, care nu s-au vaitat si nu au fost descurajati. Ma bazez, de asemenea, pe calitatea si vointa echipei pe care am placerea sa o conduc", a spus Ungureanu. 

El a subliniat ca esenta guvernarii este dialogul cu Opozitia pentru ca "fara Opozitie ideile bune se nasc mai rar si traiesc mai greu". 

De asemenea, Ungureanu a aratat ca mizeaza pe dialogul cu societatea, pentru ca "intr-o democratie societatea nu poate fi izolata, pe cand un guvern poate sfarsi izolat". 

"In Parlament se iau deciziile care implica pe toti cetatenii. Imi doresc ca partenerii acestui Guvern sa fie deopotriva Puterea si Opozitia, fiecare cu rolul sau bine definit in viata politica. In egala masura, imi doresc respectarea rolului constitutional al fiecarei institutii - Parlamentul, cu rolul sau de principal legiuitor, si Guvernul, cu rolul sau executiv. Poate ca nu vor fi intotdeauna numai vesti bune, poate ca nu vom fi intotdeauna de acord unii cu altii, dar vom fi intotdeauna fata in fata cu argumentele la vedere si cu solutiile indreptate catre oameni. Dezbaterea civilizata, politetea nu sunt semne de slabiciune. Experienta in diplomatie m-a invatat ca nu este arma mai puternica decat dialogul", a spus Mihai-Razvan Ungureanu. 

Sursa: AGERPRES