Lucian Anghel: BVB va fi unul dintre cele mai active instrumente de finantare a economiei si lider in regiune

Data publicarii: 13-02-2012 | Bursa

Bursa de Valori Bucuresti va fi unul dintre cele mai active instrumente de finantare a economiei si va fi lider pentru Europa de Sud-Est pana in anul 2015, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, noul presedinte al Bursei, Lucian Anghel, care a prezentat prioritatile strategice pe termen lung.

'Bursa are nevoie de companii care au nevoie de Bursa. Functia BVB este sa ofere finantare', a afirmat Anghel. 

Vicepresedintele BVB, Pompei Lupsan, a apreciat ca BVB are un potential foarte ridicat, iar capitalizarea sa, situata in prezent la 10-15% din PIB, poate ajunge in urmatorii ani la 50% din PIB. 

Anghel a mentionat opt prioritati strategice ale bursei - suportul pentru incheierea cu succes a ofertelor publice pentru companiile de stat, listarea de companii noi si cresterea numarului de investitori activi, dezvoltarea produselor si serviciilor oferite, imbunatatirea guvernantei corporative, simplificarea si imbunatatirea reglementarilor, cresterea vizibilitatii BVB si a gradului de constientizare a rolului important pe care il joaca piata de capital, dezvoltarea dialogului cu institutiile/autoritatile relevante pentru piata de capital, cresterea rolului educational. 

Potrivit vicepresedintelui Pompei Lupsan, BVB va crea o lista de 52 de companii eligibile si va organiza vizite in urmatoarele 52 de saptamani pentru emitentii potentiali. Actiunea vizeaza selectarea emitentilor potentiali, vizitarea unui emitent in fiecare saptamana, dezvoltarea unui plan de implementare. 

Sursa: AGERPRES