Lucian Nicolae Bode: Spre sfarsitul anului vom avea un management privat la Transelectrica

Data publicarii: Astazi, 16-02-2012 | Diverse

Adunarea Generala a Actionarilor Transelectrica a fost convocata pentru 29 februarie, ocazie cu care se va demara procedura de selectie a unui manager profesionist la companie, a anuntat, miercuri, ministrul Economiei si Comertului, Lucian Nicolae Bode, intr-o conferinta de presa.

Oficialul citat a estimat ca Transelectrica va avea management privat "spre sfarsitul anului". 

Consiliul de Administratie al Transelectrica a aprobat marti 'demisia de onoare' a lui Horia Hahaianu din functia de director general al companiei si preluarea de catre directorul general adjunct, Octavian Lohan, a functiei de conducere, pana la ocuparea postului conform prevederilor legale. 

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Lucian Nicolae Bode, a dispus luni revocarea lui Horia Hahaianu din functia de director general al CN Transelectrica SA, la cererea premierului Mihai-Razvan Ungureanu. Motivul invocat de ministrul Economiei pentru revocarea din functie a directorului general al Transelectrica este comunicarea defectuoasa atat dintre Transelectrica si minister, cat, mai ales, dintre Transelectrica si consumatori. 

Transelectrica este Operatorul de Transport si de Sistem din Romania. Statul roman detine 73,6% din actiunile Transelectrica, Fondul Proprietatea - 13,4%, iar cota de actiuni care se tranzactioneaza liber este de 12,8%. 

Transelectrica a incheiat anul 2011 cu un profit net (preliminat) de 90,279 milioane lei, de 9,5 ori mai mare fata de cel auditat pentru 2010. 

Miercuri ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Lucian Nicolae Bode, impreuna cu directorii generali ai Transelectrica si Electrica, Octavian Lohan si Ioan Folescu, au sustinut un briefing de presa avand ca tema principala situatia alimentarii consumatorilor cu energie electrica si recenta Hotarare de Guvern care reglementeaza eventualitatea unei limitari a exportului de energie electrica.

Sursa: AGERPRES