Randamente potentiale mai mari pentru investitori cu notele structurate de la Citibank

Data publicarii: 17-02-2012 | Finante-Banci

  • Investitorii beneficiaza de alternative de investitii cu expunere pe o gama larga de active suport si piete financiare, in timp ce capitalul investit poate fi protejat in proportie de pana la 100% 
  • Notele structurate ofera clientilor posibilitatea de a obtine castiguri semnificative, in functie de toleranta si nivelul de risc asumate de client

Citibank lanseaza in Romania notele structurate, produse prin care continua sa faciliteze accesul investitorilor romani la instrumente de investitii cu expunere globala. Aceste produse ofera clientilor oportunitatea de diversificare a portofoliului printr-un mix personalizat de clase de active, sectoare si zone geografice, pe care nu doresc neaparat o expunere directa.

Notele structurate  vin in intampinarea  cerintelor  financiare ale clientilor care nu pot fi indeplinite de instrumentele financiare standard disponibile pe piata, oferind astfel posibilitatea unor venituri mai mari, respectiv in anumite situatii  protectia capitalului de pana la  100%.  In functie de obiectivele financiare si apetitul de risc ale clientului, aceste  produse  pot avea scadente cuprinse intre un an si cinci ani.

"Lansarea  acestei clase de  produse structurate demonstreaza  inca o data preocuparea permanenta a Citibank  Romania  cu privire la  facilitarea accesului clientilor nostri la produse inovatoare de gestionare a averii. O data cu cresterea segmentului mass-affluent in Europa Centrala si de Est,  suntem de parere ca numerosi  clienti din Romania  sunt in cautarea unei oferte complete de gestionare a averii. 

Notele structurate pot fi adaptate obiectivelor unice de investitii ale  clientilor si, in plus, Bancherii Personali de la Citibank sunt specialisti in produse si servicii de investitii, punand la dispozitia clientilor strategii individualizate de alocare a activelor. In functie de viziunea clientului cu privire la evolutia pietelor financiare  si de apetitul sau pentru risc, ii propunem o gama variata de solutii, servicii si privilegii concepute sa satisfaca cele mai exigente nevoi financiare”, a explicat Luis Tomassoni, Director Retail la Citibank Romania. 

Prin comparatie cu alte oferte similare disponibile pe piata, notele structurate sunt disponibile la Citibank pentru o valoare minima a investitiei mai scazuta: 10.000 de dolari.

  Produsele de investitii nu sunt asigurate sau garantate de guvern sau autoritati guvernamentale.

Produsele de investitii nu sunt depozite bancare, obligatii sau garantii oferite de  Europe plc, Dublin  - Sucursala Romania sau orice afiliati ai acesteia sau subsidiare. Produsele de investitii si de trezorerie sunt supuse riscului investitiei, inclusiv riscului pierderii sumei prinicipale investite. Performanta anterioara nu este o garantie a rezultatelor viitoare: preturile pot fluctua in sens crescator sau descrescator. Investitorii in produse de trezorerie/investitii denominate in moneda straina (nelocala) trebuie sa inteleaga faptul ca sunt expusi riscului de schimb valutar, iar fluctuatiile de curs de schimb pot cauza pierderi ale sumei principale investite atunci cand aceasta este convertita in moneda locala a investitorului. In conformitate cu politica interna a Citi, produsele  de investitii nu vor fi oferite catre persoane fizice cu rezidenta in: i) SUA (cetatean al SUA sau detinator al Green Card sau rezident in SUA din punct de vedere fiscal); ii) Irlanda (cetatean Iralndez, sau rezident in Irlanda din punct de vedere fiscal,  care se afla in Irlanda la momentul realizarii tranzactiei cu instrumente financiare distribuite de Citibank Europe plc., Dublin - Sucursala Romania; iii) Australia (cetatean australian, care la momentul realizarii tranzactiei cu instrumente financiare se afla pe teritoriu australian.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: