SONDAJ CCSB. Ungureanu se vede in sondaje. Cata incredere au romanii in noul premier

Data publicarii: 20-02-2012 | Politica

Liderii Opozitiei, Crin Antonescu si Victor Ponta, ocupa locurile 5 si 6 in topul increderii populatiei. Presedintele Traian Basescu se zbate in subsolurile clasamentului, dar Elena Udrea sta chiar si mai prost.

Conform studiului, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, conduce la acest capitol, al increderii, fiind cotat cu 48%, urmat de Patriarhul Daniel si de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, cu 43 de procente. Regele Mihai e pe 4 - 42%, dupa care urmeaza co-presedintii USL, Crin Antonescu si Victor Ponta (39%, respectiv 37%). Mihai Razvan Ungureanu e pe locul 9, CU 28%, adica la 11, respectiv noua procente de liderii Opozitiei.

Daca MRU sta bine, nu acelasi lucru se poate spune si despre presedintele Traian Basescu: 14%, cu un procent mai bine decat fostul premier Emil Boc. Totusi, daca citeste sondajul CCSB, Basescu are parte si de o veste buna:  increderea in Presedintie, chiar daca e foarte mica, e in crestere fata de luna mai a anului trecut cu cinci procente, ajungand la 21%. Pompierii sunt pe primul loc in topul increderii in institutii - 94%, urmati de Armata, Biserica si Jandarmerie.

La capitolul intentie de vot, USL ar castiga alegerile parlamentare. PSD-PNL si PC sunt creditate impreuna cu 57%, in timp ce PDL e la 18%. Partidul lui Dan Diaconescu e pe 3, cu 12% si de UDMR cu 4%.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: