Franks (FMI): Am avut discutii foarte bune cu noul ministru al Finantelor

Data publicarii: 23-02-2012 | Finante-Banci

Am avut discutii foarte bune cu noul ministru al Finantelor, Bogdan Dragoi, a declarat, miercuri dimineata, seful Misiunii Fondului Monetar International in Romania, Jeffrey Franks, la finalul intalnirii cu oficialul roman. 'A fost o intalnire conform programului', a precizat Franks.

Seful Misiunii FMI si directorul pentru Romania al Directoratului General al Comisiei Europene, Istvan Szekely, se afla la Bucuresti in perioada 21-22 februarie, la o intalnire de lucru pe teme economice de actualitate, fiind invitati de premierul Mihai Razvan Ungureanu. 

Scrisoarea de intentie nu se afla pe agenda de discutie, a precizat Guvernul. 

La randul sau, Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, a aratat ca vizita lui Jeffrey Franks la Bucuresti este una de curtoazie, fiind vorba de uzanta Fondului Monetar International de a efectua o astfel de vizita, de prezentare, atunci cand se schimba administratia intr-o tara cu care Fondul are incheiat un acord. 

Mihai-Razvan Ungureanu a preluat mandatul de premier pe 9 februarie 2012, dupa ce pe 5 februarie delegatiile FMI si CE si-au incheiat cea mai recenta vizita de evaluare a politicilor economice ale Romaniei. 

Sursa: AGERPRES