COSMOTE Romania ofera 45.000 euro ONG-urilor implicate in proiecte pentru ingrijirea copiilor

Data publicarii: Astazi, 24-02-2012 | Diverse

COSMOTE Romania continua traditia "Mesaje de iubire”, programul de responsabilitate sociala aflat la cea de-a patra editie, care aduce speranta pentru copiii bolnavi si/sau defavorizati, pentru care organizatiile non-guvernamentale creeaza proiecte speciale. In spiritul sustinerii acestor copii bolnavi si/sau defavorizati, COSMOTE Romania va oferi si in 2012 o suma considerabila de bani din contravaloarea SMS-urilor colectata de COSMOTE Romania de la clientii sai care au transmis SMS-uri celor dragi in noaptea de Anul Nou.

"COSMOTE Romania dezvolta programe care au ca scop imbunatatirea peisajului social si in special vietile copiilor. Prin sustinerea ONG-urilor care realizeaza proiecte in favoarea copiilor bolnavi si/sau defavorizati, lucram impreuna cu societatea civila pentru un viitor mai bun. Din SMS-urile trimise de Anul Nou de catre clientii COSMOTE Romania, vom oferi 45.000 euro catre noua ONG-uri care au in grija copii bolnavi si/sau defavorizati si speram ca aceasta suma de bani sa aduca o schimbare in viata acestor copii”, a spus Ruxandra Voda, Corporate Affairs Manager, COSMOTE Romania.

In acest an, COSMOTE Romania va selecta noua ONG-uri care ofera servicii de ingrijire, consiliere si educationale pentru copiii bolnavi si/sau defavorizati, pentru a oferi fiecareia dintre acestea o suma de 5.000 euro.

Pentru a fi eligibile sa primeasca din partea COSMOTE Romania suma de 5.000 euro in cadrul programului de responsabilitate sociala "Mesaje de Iubire” organizat de COSMOTE Romania in anul 2012,   ONG-urile trebuie sa le indeplineasca urmatoarele criterii:

  • sa fie infiintate si sa functioneze in conformitate cu prevederile legislatiei romane aplicabile;
  • sa aiba o experienta de cel putin 3 ani in oferirea de servicii educationale, de ingrijire si/sau consiliere pentru copiii bolnavi si/sau defavorizati;
  • sa poata face dovada, la solicitarea COSMOTE Romania, a adresabilitatii geografice si sociale (numarului de copii bolnavi si/sau defavorizati cu care lucreaza, respectiv domeniile - educatie, sanatate in care este implicata respectiva ONG);
  • sa faca dovada a cel putin 3 proiecte educationale, de ingrijire si/sau consiliere a copiilor bolnavi si/sau defavorizati desfasurate de la data infiintarii ONG si pana in prezent;
  • sa aiba in desfasurare parteneriate cu institutii de protectie si ingrijire a copilului, etc.

COSMOTE Romania invita ONG-urile care deruleaza proiecte pentru ingrijirea copiilor si care considera ca indeplinesc criteriile de eligibilitate mentionate mai sus, sa aplice pentru programul "Mesaje de iubire” prin descarcarea formularului de inscriere disponibil in sectiunea Mesaje de iubire de pe site-ul www.cosmote.ro, incepand de astazi, 23 februarie 2012, sa completeze informatiile solicitate prin acesta si sa trimita formularul la adresa csr@cosmote.ro impreuna cu o scrisoare de intentie, pana la data de 12 martie 2012, inclusiv.

COSMOTE Romania va selecta dintre ONG-urile aplicante un numar de noua ONG-uri care indeplinesc criteriile de eligibilitate si va aloca fiecareia suma de 5.000 euro pentru a sprijini proiectele educationale, de ingrijire si/sau consiliere a copiilor bolnavi si/sau defavorizati ce vor fi desfasurate de ONG-uri in anul 2012.

Deoarece COSMOTE Romania doreste ca acest program sa fie unul transparent, ONG-urile selectate pentru a primi suma de 5.000 euro pentru derularea proiectelor in sprijinul copiilor bolnavi si/sau defavorizati pentru care au aplicat, vor fi anuntate in sectiunea ”Comunicate de presa” de pe www.cosmote.ro pana la data de 30 martie 2012.

"Mesaje de Iubire” este un program de responsabilitate sociala inspirat de o initiativa de responsabilitate sociala lansata de Grupul COSMOTE in Grecia, in 1999, si care se bucura de o mare popularitate in randul clientilor COSMOTE Romania. In ultimii trei ani, COSMOTE Romania a oferit 140.000 euro unui numar mare de ONG-uri, printre care Asociatia Telefonul Copilului, Little People Association, Renaitre Romania Association, Light into Europe Foundation, Salvati Copiii Romania si multe altele. Toate aceste ONG-uri au oferit anul trecut sprijin, sub diverse forme, unui numar de 16.000 de copii bolnavi si/sau defavorizati.

COSMOTE Romania a colaborat cu cele mai importante ONG-uri care desfasoara programe pentru copiii din Romania si pana in prezent au contribuit la finalizarea unor proiecte importante. In fiecare an, COSMOTE Romania si angajatii sai se implica in diferite activitati in beneficiul copiilor bolnavi si/sau defavorizati. Unele dintre cele mai importante parteneriate desfasurate de COSMOTE Romania pana in prezent includ proiectele derulate cu Asociatia Telefonul Copilului, Salvati Copiii - proiectul "Un Internet mai Sigur pentru Copii”, UNICEF, parteneriatul cu Crucea Rosie pentru interventia in caz de dezastre, deschiderea liniilor de SMS cu caracter umanitar in scopul colectarii de sume de bani, etc. Parteneriatele au fost posibile prin punerea la dispozitia ONG-urilor de linii de SMS pentru colectarea de sume de bani de la clientii COSMOTE Romania care expediaza SMS-uri in scop caritabil.