Dinel Nutu (Staicu) a scapat de pedeapsa de 7 ani de inchisoare din dosarul devalizarii BIR

Data publicarii: 24-02-2012 | Finante-Banci

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a admis, joi, contestatia in anulare formulata de fostul presedinte al SIF Oltenia, Dinel Nutu, fost Staicu, formulata in dosarul privind devalizarea Bancii Internationale a Religiilor in care fusese condamnat la sapte ani de inchisoare, insa nu va fi eliberat, deoarece este arestat preventiv in dosarul fraudarii Transgaz Medias.

Prin decizia CAB s-au anulat mandatele de arestare din dosarul Judecatoriei Sectorului 4, care l-a condamnat pe Dinel Nutu la pedeapsa cu inchisoarea cu executare, pedeapsa majorata la sapte ani de judecatorii CAB. 

Magistratii au retinut autoritatea de lucru judecat a Curtii de Apel Craiova si au decis ca Dinel Nutu a mai fost judecat o data pentru aceleasi fapte. 

Pe 4 aprilie 2011, magistratii Curtii de Apel Bucuresti l-au condamnat pe directorul SIF Oltenia, Dinel Staicu, la sapte ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si complicitate in dosarul fraudarii BIR. 

Dupa ce a fost condamnat, Dinel Staicu a fost dat in urmarire generala deoarece nu a fost gasit la domiciliul sau, iar ulterior a parasit tara dupa ce si-a schimbat numele in Dinel Nutu. 

Judecatoria Sectorului 4 a emis un mandat european de arestare pe numele sau, care a fost pus in executare de Interpol. 

Pe 19 aprilie 2011 politistii ungari l-au depistat pe Nutu pe raza localitatii Mako din Ungaria, in apropierea frontierei cu Romania, si l-au predat autoritatilor romane pe 28 aprilie 2011. 

Acesta a fost preluat din Vama Bors si dus in arestul IPJ Bihor, apoi transferat in arestul Politiei Capitalei.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: