Xerox, de sapte ani brandul de hartie numarul 1 in Europa

Data publicarii: 28-02-2012 | Afaceri

Hartia Xerox se afla pe primul loc in Europa, in topul celor mai performante hartii office, pentru al saptelea an consecutiv, conform studiului "Brand Equity Tracking Survey - Office Paper”, efectuat de institutul suedez de cercetare si consultanta Opticom International Research.

Cercetarea, care este un punct de referinta  in industria de hartie office, a fost realizata pe un esantion de 3.000 de companii care utilizeaza frecvent hartie pentru birou (firme mici, IMM-uri si corporatii), din zece tari din Europa. Acestea sunt Germania, Franta, Marea Britanie, Italia, Spania, Olanda, Polonia, Belgia, Suedia si Elvetia. 

Indicele Opticom de calcul al valorii marcii (Brand Equity Index - BEI) reprezinta o abordare completa a strategiei de branding a unei companii. Acesta evalueaza impactul fiecarei marci de hartie pentru birou, pozitioneaza brandurile de top prin comparatie directa si ia in calcul succesul fiecarei strategii individuale de branding de-a lungul timpului. Pentru stabilirea clasamentului, BEI utilizeaza patru criterii: recunoasterea spontana a marcii, ordinea in top-of-mind, calitati si asocieri, respectiv loialitatea utilizatorilor. 

"Hartia Xerox continua sa fie un reper in industria hartiei, performanta portofoliului nostru de hartie fiind confirmata pentru a saptea oara de catre cei care o folosesc frecvent”, afirma Eduard Oancea, XSG Manager Xerox Romania. "Clientii nostri, cei care folosesc zilnic produsele Xerox, reprezinta cel mai bun barometru al calitatii si al eficientei produselor noastre, iar acest studiu demonstreaza rezultatele extraordinare obtinute de acestia, cu ajutorul hartiei Xerox, pe baza propriilor marturii”, mai spune Eduard Oancea, XSG Manager Xerox Romania. 

Xerox Romania detine in portofoliu numeroase tipuri de hartie, potrivite in orice domeniu: hartie si medii speciale destinate birourilor, hartie destinata mediilor de productie si tiparului digital (gama Colotech+), hartie pentru echipamente de format mare (role ingineresti si hartie taiata in format cuprins intre A3 si A0+). 

Totodata, Xerox comercializeaza in Romania, din 2007, o gama completa de hartie reciclata pentru copiatoare: Recycled, Recycled+, Recycled Pure, hartia colorata Recycled Symphony si Colotech+ Recycled, hartie reciclata, special creata pentru imprimarea digitala color.

Comunicat de presa