Celula de criza pentru stabilirea unei strategii de actiune si interventie privind deblocarea apelor Dunarii

Data publicarii: 28-02-2012 | Mediu

O celula de criza alcatuita din specialisti de la mai multe institutii se va intruni marti in vederea stabilirii unei strategii de actiune si interventie pentru deblocarea apelor Dunarii.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), decizia a fost luata de membrii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, la intalnire urmand sa participe specialisti din cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Ministerului Mediului si Padurilor, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si Companiei Nationale Apele Romane. 

De asemenea, s-a stabilit ca un elicopter al MAI, impreuna cu specialisti din cadrul celulei de criza, sa survoleze cursul Dunarii pentru a evalua la parametrii reali situatia existenta. La nivelul judetelor riverane fluviului Dunarea se vor constitui celule de criza similare. 

Membrii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta au luat aceste decizii in cadrul sedintei extraordinare in care s-au reunit, luni, la sediul MAI, la solicitarea Ministerului Mediului si Padurilor, pentru a analiza situatia creata pe fluviul Dunarea ca urmare a producerii unor poduri de gheata, cu impact sever asupra navigatiei, securitatii ambarcatiunilor, porturilor, mediului si masurile ce se impun a fi asigurate in scopul gestionarii starii de fapt. 

In cadrul sedintei au fost prezentate si prognozele meteorologice si hidrologice pentru perioada urmatoare. 

Sursa: AGERPRES