Dragos Frumosu: Industria alimentara romaneasca produce sanatos si bine si consider ca trebuie incurajata

Data publicarii: Astazi, 29-02-2012 | Economie

Industria alimentara romaneasca produce sanatos si bine si trebuie incurajata, pentru ca reprezinta un procent important din Produsul Intern Brut (PIB), alaturi de agricultura, a declarat, marti, presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara (Sindalimenta), Dragos Frumosu, la o conferinta privind oportunitatile de finantare a agriculturii romanesti.

"La ora actuala apar in piata tot felul de lucruri false referitoare la produsele realizate in industria alimentara romaneasca, respectiv ca mezelurile sunt cancerigene, ca o mare cantitate din carne contine apa si sare. Sunt de fapt niste procese tehnologice, in mezeluri se foloseste aceasta saramurara, care se injecteaza, dar dupa aceea sunt supuse unui proces termic de fierbere si afumare si se elimina cantitatea de apa si sare. Aceasta este reteta, dar din pacate sunt astfel de farsori care aduc pe piata tot feluri de lucruri. Consider ca industria alimentara romaneasca produce sanatos si bine si ca trebuie incurajata pentru ca reprezinta un procent important din PIB alaturi de agricultura", a precizat Frumosu. 

In opinia acestuia, autoritatile ar trebui sa faca o legislatie prin care fiecare produs alimentar sa contina reteta si procentele din compozitia produselor, iar in cazul in care reteta nu este respectata producatorul respectiv sa fie sanctionat cu ridicarea autorizatiei. 

"Organismele statului ar trebui sa faca o legislatie pana la capat in sensul ca fiecare produs alimentar sa contina reteta si procentele din compozitia respectiva si la controale, daca reteta nu este respectata sa mearga pana la ridicarea autorizatiei", a subliniat seful Sindalimenta.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: