ING Bank lanseaza cel mai flexibil serviciu de plata din Romania prin intermediul telefoanelor inteligente

Data publicarii: 29-02-2012 | Finante-Banci

ING Bank lanseaza o noua modalitate de plata a facturilor de utilitati din Romania: serviciul ING Fast Pay  disponibil prin intermediul noii versiuni Home'Bank pentru smartphone-uri. Odata cu lansarea acestei facilitati pentru telefoanele inteligente, clientii ING isi vor putea plati facturile la utilitati intr-un mod simplu si flexibil, de oriunde s-ar afla si fara a mai depinde de un computer sau ghiseu.

Fast Pay - plati in miscare 

Fast Pay este primul serviciu din Romania care permite utilizatorilor sa plateasca facturile la utilitati folosindu-se doar de un smartphone cu camera foto. Cu ajutorul acestei facilitati, clientii ING isi pot plati factura in doi pasi simpli: 

Pas 1: scaneaza factura cu ajutorul camerei foto  

Pas 2:  confirma tranzactia. In urma scanarii codului de bare de pe factura, datele de plata vor fi incarcate automat, fara a mai fi necesara realizarea altor actiuni suplimentare. 

Aceasta facilitate inovatoare de plata reprezinta varianta adaptata pentru telefoane mobile a serviciului ING Plati Express (Express Payments), sistemul de plati fara numerar lansat in premiera pentru Romania in 2008 si disponibil in prezent la toate unitatile Self'Bank din sucursalele ING Bank.

"In fiecare an, ING Bank a lansat servicii inovatoare pentru a oferi clientilor sai cat mai multa flexibilitate si a-i ajuta sa efectueze operatiunile financiare rapid si simplu. Din acelasi motiv, am dezvoltat o noua versiune a serviciului Home'Bank adaptat pentru telefoane inteligente, aplicatie care include atat functiunile existente in varianta online, cat si ING Fast Pay, un nou serviciu de plata rapida a facturilor la utilitati, lansat in premiera in Romania”, a declarat Stefan Radu, Director Product Management & Direct Channels ING Retail Banking.

Operatiuni bancare indiferent de locatie

Noua versiune ING Home'Bank pentru smartphone-uri permite realizarea unei game largi de operatiuni bancare: accesarea si verificarea situatiei conturilor, efectuarea de plati si transferuri in lei intre conturile curente deschise la ING Bank sau catre conturi deschise la alte banci, verificarea istoricului tranzactiilor recente sau efectuarea de schimburi valutare. In plus, in afara acestor servicii si a facilitatii Fast Pay, utilizatorii vor putea localiza acum si ATM-urile ING Bank, prin intermediul optiunii ATM Locator. 

Aplicatie fara costuri 

Aplicatia ING Home'Bank este disponibila pentru telefoanele cu sisteme de operare iOS si Android si poate fi utilizata in toate retelele de telefonie mobila, fara costuri de instalare sau de utilizare. Aplicatia va fi disponibila gratuit pe App Store pentru utilizatorii  iPhone si pe Android Market pentru utilizatorii de smartphone-uri cu sistem de operare Android. Autentificarea se realizeaza cu ajutorul Digipass-ului, folosind codul de utilizator si parola deja inregistrate pentru ING Home'Bank.

Focus pe inovatie 

Ideea dezvoltarii unei aplicatii dedicate telefoanelor inteligente si a unei facilitati de plata care sa foloseasca performantele dispozitivelor incorporate de acestea, vine pe fondul cresterii rapide a ratei de utilizare a smartphone-urilor, inregistrata in ultimii ani atat la nivel international, cat si in Romania. Numai anul trecut, vanzarile de telefoane inteligente au crescut la nivel european cu 67% fata de 2010, conform ultimului studiu publicat de GfK. Romania se inscrie si ea in acest trend ascendent, fiind incurajata si de rata ridicata de penetrare a telefoniei mobile - aproximativ 23,6 milioane de utilizatori activi de telefonie mobila in 2011, potrivit datelor ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii). 

Lansarea versiunii Home'Bank pentru telefoanele inteligente reconfirma orientarea ING Bank catre nevoile clientilor. Aceste inovatii, alaturi de Plati Express, ING Self'Bank si de versiunea online a ING Home'Bank sunt concepute pentru a ajuta clientii sa economiseasca timp si sa se bucure de flexibilitate in realizarea operatiunilor bancare.