ING: BNR a utilizat circa 0,7 miliarde euro pentru a sustine leul in mai

Data publicarii: 01-06-2012 | Finante-Banci

Banca Nationala a Romaniei a utilizat aproximativ 0,7 miliarde euro pentru a sustine moneda nationala in luna mai, ceea ce ar insemna probabil o scadere a rezervelor valutare la 33,4 miliarde euro, se arata intr-un raport al ING, citat de NewsIn.

"Desi leul a parut ca este sustinut in mod constant de catre banca centrala in ultimele saptamani (estimam ca aceasta a utilizat aproximativ 0,7 miliarde euro pentru a sustine moneda nationala in luna mai, ceea ce ar insemna probabil o scadere a rezervelor valutare la 33,4 miliarde euro), volumele tranzactionate in sedinta de ieri (miercuri, n.r.) indica interventii valutare semnificativ mai puternice. Aceasta ar putea fi rezultatul faptului ca tranzactiile de ieri vor fi decontate in iunie, deci nu au impact asupra nivelului rezervelor valutare din mai", se spune in raport.

Potrivit ING, o administrare atat de atenta a interventiilor valutare ar sugera ca nivelul costurilor acestor operatiuni a ajuns destul de ridicat ("prin costuri ne referim la  impactul asupra rezervelor valutare si ratelor de dobanda") si creste probabilitatea ca scaderea rezervei valutare sa fie semnificativa.

Sursa: Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: