Noua putere isi aduce oamenii in Consiliul de Administratie al CEC Bank: Daianu si Doltu asteapta aprobarea BNR pentru a-si ocupa locurile

Data publicarii: 05-06-2012 | Finante-Banci

Daniel Daianu, consilier pe probleme economice al premierului Victor Ponta, si Claudiu Doltu, secretar de stat in Ministerul Finantelor sustinut de PNL, au fost desemnati de Ministerul Finantelor ca membri ai consiliului de administratie al bancii de stat CEC Bank, cele doua nominalizari fiind supuse aprobarii BNR. Guvernul USL "corecteaza" astfel reprezentarea politica din structura de supraveghere a CEC, eliminandu-i pe fostul ministru de finante PDL Gheor-ghe Pogea si pe Octavian Avramoiu, fostul sef de cabinet al ministrului de finante Bogdan Dragoi din cabinetul Ungureanu.

Dincolo de afilierea politica, o parte din locurile de membru al CA la CEC Bank au avut in permanenta statutul de sinecura, in unele cazuri folosita pentru a completa veniturile unor inalti oficiali din Ministerul Finantelor. In 2011, Bogdan Dragoi - la vremea respectiva secretar de stat in Finante - a castigat echivalentul a peste 100.000 de euro ca membru in consiliul de administratie al CEC. Pogea incasase in 2010 suma de 197.339 lei (circa 47.000 de euro), potrivit declaratiei sale de avere.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: