Bancile grecesti au reusit sa-si mareasca soldul depozitelor cu 37 mil. euro in T1

Data publicarii: 06-06-2012 | Finante-Banci

Conform ultimelor date disponibile, de la sfarsitul lunii martie, depozitele la bancile elene erau de 4,7 miliarde de euro. Cele mai mari patru banci locale cu actionariat elen - Alpha Bank, Bancpost, Piraeus si Banca Romaneasca - aveau la sfarsitul lunii martie depozite de peste 4,7 mld. euro, in crestere cu echivalentul a 37 mil. euro fata de decembrie, pe seama acordarii de dobanzi peste media pietei.

Cresterea depozitelor vine in contextul in care cele patru banci pierdusera pe parcursul anului trecut depozite de peste 1 mld. euro dupa ce imaginea le fusese afectata de criza din Grecia. Tensiunile legate de problemele statului elen au reizbucnit insa in ultimele saptamani, ceea ce s-ar putea reflecta in noi pierderi de depozite.

In acelasi timp, portofoliile de credite ale grecilor au continuat sa se restranga, scaderea fata de luna martie 2011 ajungand la 1,2 mld. euro. Creditele acordate de subsidiarele locale ale grupurilor elene se ridicau la circa 11,2 mld. euro la finalul primului trimestru.

Integral in Ziarul Financiar