RCS-RDS, pe locul 1 mondial in topul furnizorilor de internet care implementeaza protocolul IPv6

Data publicarii: 06-06-2012 | IT&C

RCS & RDS se situeaza pe locul 1 mondial intre furnizorii de acces la internet care implementeaza protocolul pentru internet IPv6, depasind mari furnizori de internet  din lume, precum AT&T, KDDI Corporation sau PROXAD Free SAS. Pozitia RCS & RDS ridica Romania pe primul loc in topul tarilor cu cea mai mare rata de adoptare a IPv6.

Astazi are loc lansarea mondiala a protocolului IPv6 pentru Internet, protocol care face posibila conectarea la internet a mai mult de 340 trilioane de trilioane de trilioane de adrese (2 la puterea 128), permitand unui numar de miliarde de oameni sa se conecteze si facilitand internetului mentinerea ritmului actual de crestere  pe termen lung. Noul protocol va inlocui in timp protocolul IPv4, ale carui resurse de conectare (patru miliarde de adrese IP - sau 2 la puterea 32) vor ajunge in curand la epuizare. IPv6 va putea acoperi necesitatile crescute pentru transferul de informatii, generate de dezvoltarea alerta si de cresterea acccelerata a numarului dispozitivelor fixe si mobile care se conecteaza si se vor conecta in viitor la internet.

RCS & RDS a pornit testarea IPv6 din octombrie 2011, fiind prima companie telecom din Romania si din regiune care a inceput implementarea noului protocol. Mai mult de 12.000 de clienti ai companiei s-au inscris in programul de testare in doar 6 luni de la lansare, asigurand succesul testelor. In acest moment, 19,57% dintre clientii de internet ai RCS & RDS prefera IPv6 in accesarea internetului, rata de adoptare a protocolului in cadrul retelei companiei fiind de 2,5 ori mai mare fata de rata de adoptare a Romaniei (7,75%) si de 28 de ori mai mare fata de media la nivel mondial (0,7%). Performanta RCS & RDS, respectiv locul 1 la nivel mondial intre furnizorii de internet, a ridicat Romania pe primul loc in topul tarilor cu cea mai mare rata de adoptare a IPv6, la inceputul lui iunie 2012:

  • Locul 1: Romania - 7,75% 
  • Locul 2: Franta - 3,73% 
  • Locul 3: Japonia - 1,45% 
  • Locul 4: China - 1,21% 
  • Locul 5: SUA - 0,98%

Operatorul telecom a reusit sa extinda aria de acoperire in intreaga sa retea, iar din mai 2012, toti clientii serviciului de internet fix Digi Net Fiberlink (cu viteze de transfer de la 50 Mbps pana la 100 Mbps), utilizeaza IPv6.

Implementarea IPv6 este, pentru RCS & RDS, o investitie in viitor. Compania implementeaza de-acum acest protocol, pentru a asigura viitorul suport pentru conexiunile in crestere, astfel incat, in contextul cresterii numarului de clienti si al epuizarii adreselor de tip IPv4, utilizatorii sa se poata conecta la internet, in conditii maxim optimizate.

Investitiile continue ale companiei in tehnologie performanta, ii permite sa implementeze noul protocol fara costuri aditionale pentru clienti. Ofertarea serviciilor de inalta calitate la cele mai mici preturi este permanent o prioritate pentru RCS & RDS. Compania va continua adoptarea protocolului IPv6 pentru internet si isi propune sa ramana lider pentru adoptarea IPv6 la nivel national si global.

Detalii despre rata de adoptare a protocolului IPv6 pot fi gasite la http://labs.apnic.net/ipv6-measurement/Economies/. 

Cei care doresc sa testeze IPv6 sau sa verifice daca utilizeaza acest protocol, sau cei care doresc sa afle informatii despre noul protocol, pot accesa http://www.rcs-rds.ro/internet-digi-net/testeaza-ipv6 sau pot cere suport: telefonic, la 031.400.4600 sau pe e-mail, la support@rcs-rds.ro 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: