Compania de servicii postale Post Office Limited din Marea Britanie devine cel mai mare acceptator de plati contactless din Europa

Data publicarii: 07-06-2012 | Finante-Banci

Pana in luna octombrie, cardurile MasterCard PayPass si alte carduri contactless vor fi acceptate in 11.500 de unitati ale Post Office Limited din Marea Britanie

Marea Britanie, 6 iunie 2012 - Posta din Marea Britanie (Post Office Limited) a anuntat lansarea unui proiect de plati contactless, prin instalarea de terminale la 30.000 de ghisee din reteaua sa de peste 11.500 de oficii postale. Prin intermediul acestui proiect, Post Office devine cel mai mare acceptator de plati contactless din Europa, permitand clientilor sa realizeze tranzactii cu carduri contactless si telefoane mobile echipate cu tehnologia NFC.

Programul incepe cu aproximativ 200 de sucursale din jurul destinatiilor olimpice si este preconizat sa se extinda in toate celelalte sucursale ale Post Office Limited, pana la sfarsitul lunii octombrie 2012. Aceasta este cea mai extinsa implementare de plati contactless din Europa si se asteapta duca la cresterea popularitatii lor in randul consumatorilor si sa le creasca utilizarea. De asemenea, prin intermediul retelei Post Office Limited, proiectul aduce aceasta tehnologie in vecinatatea a 99% din populatia din Marea Britanie.

Lesley Sewell,  Chief Information Officer, Post Office Limited, a declarat: "Tehnologia contactless va aduce beneficii foarte mari clientilor, oferindu-le mai multe optiuni de plata si reducand durata tranzactiilor. In cativa ani, multe sucursale ale postei vor fi transformate - mai centrate pe clienti, cu o durata de functionare mai mare si cu servicii mai convenabile si mai eficiente.”

Platile contactless permit clientilor sa plateasca sigur, prin simpla apropiere a cardului de cititorul special. Odata instalate, posesorii de carduri MasterCard PayPass si de alte carduri cu tehnologie contactless vor putea sa foloseasca aceasta tehnologie in toate oficiile Post Office Limited din Marea Britanie. Avand de partea lor beneficii cum ar fi tranzactii mai rapide, confort si o limita de 20 de £ per tranzactie, platile contactless sunt ideale pentru afacerile cu servire rapida si tranzactii de valoare mica.

Marion King, Presedinte MasterCard, Marea Britanie si Irlanda a spus: "MasterCard PayPass este deja acceptat in 425.000 de locatii din 37 de tari. Ne bucuram ca alaturi de Posta din Marea Britanie oferim mai multor persoane posibilitatea de a plati simplu, sigur si intr-un mod inteligent.”