Bucurestiul, inclus pe lista destinatiilor companiei aeriene flydubai

Data publicarii: 07-06-2012 | Turism

Compania aeriana low-cost flydubai din Emiratele Arabe Unite a anuntat miercuri ca intentioneaza sa isi extinda reteaua din Europa Centrala si de Est prin lansarea de zboruri spre Bucuresti si Skopje, informeaza arabianbusiness.com.

Compania a precizat ca incepand cu ziua de luni 1 octombrie 2012 va oferi trei zboruri pe saptamana (luni, miercuri si duminica) spre Bucuresti, urmand ca incepand cu ziua de joi 18 octombrie 2012 sa lanseze si doi zboruri spre saptamana spre Skopje. 

Zborurile spre Bucuresti sunt programate sa plece de la Dubai Terminal 2 la ora 09.15 si sa aterizeze pe Aeroportul Henri Coanda la ora locala 13.30. Cursele retur vor pleca la ora 14.15 si vor ajunge la Dubai la ora locala 20.00. 

Incepand din data de 28 octombrie 2012, flydubai are de gand sa creasca frecventa curselor cu destinatia Bucuresti, prin introducerea celui de al patrulea zbor in ziua de joi. 

'Ultimele doua rute ilustreaza angajamentul flydubai de a-si extinde acoperirea din Orientul Mijlociu spre noi destinatii. Acest lucru ofera clientilor nostri mai multe alegeri, crescand optiunile pentru calatoriile internationale. In plus, baza noastra din Dubai ofera expatriatilor romani si macedoneni din intreaga lume legaturi cu tara de origine', a declarat directorul general al flydubai, Ghaith Al Ghaith. 

Datele Eurostat mai arata ca Aeroportul Otopeni din Bucuresti ocupa locul 58 in Uniunea Europeana in functie de numarul de pasageri deserviti in 2010. 4,917 milioane de pasageri au folosit in 2010 Aeroportul Otopeni, o crestere de 9,7% fata de 2009. 

Sursa: AGERPRES