Florin Georgescu: In niciun caz euro nu ajunge la 5 lei anul acesta

Data publicarii: 07-06-2012 | Finante-Banci

Euro nu va ajunge in niciun caz anul acesta la cinci lei pe unitate, a afirmat, miercuri, vicepremierul Florin Georgescu, ministru de Finante. Intrebat daca va ajunge cursul euro la cinci lei anul acesta, Georgescu a raspuns: "In niciun caz". El a pus deprecierea leului pe seama evolutiilor din Grecia care au afectat si alte state din regiune. 

"Au fost evolutii in sensul deprecierii, care sunt specifice intregii zone centrale si a zonei Europei de Est. (...) Economia romaneasca, din punct de vedere macroeconomic, este stabila, este predictibila, dar anumite evolutii din Grecia indeosebi au ingrijorat unii investitori, oameni de afaceri care au avut diferite plasamente in aceasta zona si au luat decizia sa-si mute investitiile in alta zona", a explicat fostul prim-viceguvernator al Bancii Nationale. 

Ministrul Finantelor a dat asigurari ca "lucrurile sunt sub control" in privinta leului. 

"Lucrurile sunt sub control, zlotul polonez de exemplu, a avut o evolutie mult mai rea decat a leului. Leul nu s-a depreciat foarte accentuat comparativ cu acum trei saptamani, sa dau ca reper, comparativ cu alte tari, dar si cu el insusi, pentru ca fundamentele macroeconomice in Romania sunt mult mai sanatoase decat ale altor tari din zona noastra. Pe de alta parte, exista in continuare angajamentul ferm al Guvernului Ponta pentru a respecta in totalitate masurile negociate in relatia cu institutiile financiare internationale", a mai aratat Florin Georgescu.

Sursa: AGERPRES