Atac dur al avocatilor la un an de la modificarea Codului Muncii: a descurajat investitorii si a dus la concedieri. Legea va fi schimbata din nou

Data publicarii: 08-06-2012 | HR/Cariere

Adoptat in urma cu un an prin asumarea raspunderii de catre Cabinetul Emil Boc, cea mai importanta lege care reglementeaza relatiile de munca din Romania - Codul Muncii, trezeste in continuarea nemultumiri in randul societatii civile. Avocatii specializati in dreptul muncii sustn ca modificarile la lege nu au facut decat sa faca Romania neatractiva pentru investitori si sau duca la scaderea numarului de angajati. In acest context, ministrul liberal al Muncii, Mariana Campeanu, a anuntat intentia de a modifica legea din nou.

Clubul de Drept Social "Costel Gilca" a facut un bilant al primului an de aplicare a noului Cod al Muncii, aratand ca, desi statisticile indica o crestere cu aproximativ 100.000 a numarului de contracte individuale de munca, in realitate aceasta crestere nu a fost constanta si nu a insemnat si o crestere a locurilor de munca, scrie Mediafax.

 Pe de alta parte, cifrele oficiale indica o scadere a numarului de contracte, in mai 2012 fata de mai 2011. Cresterea numarului de contracte de munca s-a simtit imediat dupa intrarea in vigoare a modificarilor, ulterior trendul fiind descendent.

Integral pe InCont.ro