APD pune la dispozitie un numar de telefon pentru sesizarea fraudelor la alegeri

Data publicarii: 08-06-2012 | Politica

Asociatia Pro Democratia (APD), ca parte a Coalitiei 2012 pentru Alegeri Corecte, pune la dispozitia cetatenilor duminica numarul de telefon cu acces gratuit 0800 070 100 pentru sesizarea oricarui tip de neregula sau frauda, precum si pentru obtinerea de informatii privind ziua votului.

Linia telefonica gratuita va fi disponibila intre orele 6,00 si 21,00, numarul putand fi accesat din retelele Romtelecom, Orange si Vodafone, precizeaza un comunicat al APD remis vineri. 

De asemenea, platforma online www.alegericorecte este la dispozitia cetatenilor pentru a sesiza nereguli si fraude din ziua alegerilor. Sesizarile vor fi directionate catre institutiile relevante si vor fi urmarite de APD. 

APD le solicita utilizatorilor sa foloseasca ambele instrumente in mod constient si responsabil, fara abuzuri. 

In paralel, Asociatia Pro Democratia a acreditat peste 2.000 de observatori pentru sectii de votare din toata tara. Acestia vor monitoriza desfasurarea procesului electoral si corectitudinea votului pe intreaga durata a zilei de 10 iunie si vor raporta orice nereguli sau abateri de la normele legale. 

"Asociatia Pro Democratia sustine alegerea corecta si responsabila, invita cetatenii sa participe la vot si sa aleaga constient in data de 10 iunie", se subliniaza in comunicat. 

Sursa: AGERPRES