Basescu: Televiziunea Romana trebuie desfiintata si reinfiintata pe alte baze; a ajuns o afacere

Data publicarii: 14-06-2012 | Media

Presedintele Traian Basescu sustine ca Televiziunea Romana ar trebui desfiintata si reinfiintata pe alte baze, adaugand ca aceasta a ajuns o afacere.

"Marturisesc ca nu ma pricep la chestiuni mai ales in zona asta media, dar vreau sa stiti, in modul cel mai cinstit, un punct de vedere despre TVR. Trebuie desfiintata si reinfiintata pe alte baze. Nu poate functiona asa. Vezi o televiziune in doua camere care functioneaza si e mai dinamica decat Televiziunea Romana si fara datorii. Sigur, nu spune nimeni ca nu trebuie sa avem o televiziune de stat, dar aceasta televiziune a ajuns o afacere si domnul Lazescu va poate confirma pentru ca am discutat de cateva ori cu domnia sa", a spus Basescu, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni. 

Intrebat a cui este afacerea, Basescu a afirmat ca a celor din televiziune. "A celor din televiziune, ca nu cred ca pe mine m-ati vazut exagerat la televiziune, decat atunci cand am avut ceva de spus", a raspuns seful statului. 

Potrivit presedintelui, ar trebui numit un manager de televiziune la TVR, care sa raspunda unor exigente date de lege pentru ca este televiziune publica. 

Sursa: AGERPRES