Proiect de 97,5 milioane lei pentru modernizarea retelei de distributie a gazelor naturale in Bucuresti

Data publicarii: 14-06-2012 | Diverse
GDF SUEZ Energy Romania a semnat un contract de cofinantare din fonduri europene nerambursabile pentru modernizarea retelei de distributie din Bucuresti, iar valoarea totala estimativa a proiectului cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala este de 97,47 milioane lei, a declarat, joi, directorul adjunct Strategie si Reglementare al companiei, Bogdan Valter,la o conferinta de presa.

'Proiectul pentru modernizarea retelei de distributie din Bucuresti va fi derulat in perioada 15 mai 2012 - 31 iulie 2015. Din totalul valorii estimate, de 97,47 milioane lei, asistenta financiara nerambursabila insumeaza 16,32 milioane lei, iar contributia companiei este de 81,1 milioane lei.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta modernizarea conductelor de gaze naturale cu un grad de uzura avansat si care nu pot fi protejate catodic, in vederea cresterii sigurantei in exploatare a retelei de distributie.

Lungimea retelei de distributie a gazelor naturale ce va fi modernizata in cadrul proiectului este de 92 kilometri, iar numarul de bransamente conectate la aceasta retea este de 3.760.

Potrivit companiei, tronsoanele retelei de distributie care vor fi modernizate sunt grupate in doua zone. Prima prima zona este in Soseaua Stefan cel Mare, Soseaua Mihai Bravu, Bulevardul Carol I, Pache Protopopescu, Nicolae Balcescu, General Magheru, Bd. Dacia, Strada George Enescu, Strada Tunari si a doua zona - Lacul Tei, Bulevardul Lacul Tei, Strada Barbu Vacarescu, Calea Floreasca.

'Intentionam sa reducem numarul mediu anual de intreruperi temporare in alimentarea cu gaze naturale, emisiile de gaze naturale degajate in atmosfera si sa crestem continuitatea alimentarii cu gaze naturale prim marirea numarului de ore de functionare a retelei de distributie', a adaugat Bogdan Valter.

GDF SUEZ Energy Romania, filiala a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din Romania avand 1,4 milioane de clienti.

Sursa: Agerpres.ro.