Grecia: Niciun partid nu obtine majoritatea, este nevoie de un guvern de coalitie (sondaje)

Data publicarii: 18-06-2012 | Actualitate

Nicio formatiune politica nu a reusit sa obtina majoritatea in alegerile legislative de duminica, fiind necesare negocieri pentru formarea unui guvern de coalitie, conform sondajelor realizate la iesirea de ala urne, informeaza AFP.

Conform acestui sondaj, dreapta care se doreste a fi 'garantul' mentinerii tarii in zona euro, desi sustine necesitatea 'renegocierii' planului de austeritate impus de creditorii sai internationali, UE si FMI, ar fi obtinut intre 27,5% si 30,5% din voturi, fata de 27% - 30% pentru partidul Syriza, care doreste 'o anulare a acestui plan'. Cele doua sunt urmate de partidul PASOK, socialist, care ar fi obtinut intre 10 si 12% din voturile exprimate. 

Acest scenariu de impas s-a produs si dupa scrutinul de la 6 mai, cand primele doua partide (dreapta Noua Democratie si stanga radicala Syriza) nu au reusit sa ajunga la un acord privind crearea unei coalitii de guvernare, spre nelinistea europenilor si a creditorilor tarii, creand o situatie de incertitudine pentru viitorul tarii in zona euro.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: