Voluntarii Xerox Romania au participat din nou la actiunile verzi din cadrul miscarii Plantam fapte bune in Romania

Data publicarii: 18-06-2012 | Mediu

Peste 20 de voluntari ai Xerox Romania au participat sambata, 16 iunie, la activitatile de intretinere a copacilor plantati tot de ei anul trecut, in localitatea Armasesti din judetul Ialomita, la miscarea nationala de impadurire "Plantam Fapte Bune in Romania.

Sambata trecuta, voluntarii Xerox Romania au ingrijit parcela de 1 hectar pe care plantasera in octombrie 2011 peste 800 de puieti de plop alb. Organizatorii "Plantam fapte bune in Romania" si voluntarii au realizat sambata actiuni de intretinere a copacilor pe un teren de 6 hectare in localitatea Armasesti, aflat in domeniul public al consiliului local.

Ca si anul trecut, in toamna, pe langa programul de voluntariat, Xerox s-a asigurat ca toate documentele necesare programului sunt "verzi": acestea au fost tiparite cu ajutorul multifunctionalelor Xerox, pe hartie reciclata si suporturi speciale de imprimare Xerox. 

"Anul trecut am adoptat o parcela din viitoarea padure aflata in localitatea Armasesti, iar acum am participat ca voluntari la ingrijirea copacilor. Ne propunem sa avem grija in continuare de copacii pe care i-am plantat”, afirma Ioana Bulat, PR Manager Xerox Romania. "Pentru noi, aceasta actiune a fost un team building mai altfel, unul verde, neconventional, prin care am avut ocazia sa sustinem valorile noastre de zi cu zi - privind reducerea impactului asupra mediulului - si in alt mod decat cel "clasic”: prin produsele si serviciile noastre de management al documentelor si al proceselor de business.”

Xerox este una dintre primele companii din lume care au adoptat o atitudine verde. Compania utilizeaza consumabile ecologice si desfasoara o gama larga de procese si activitati de protectie a mediului. Aceasta detine in portofoliu o gama completa de hartie reciclabila pentru copiatoare - Recycled, Recycled+ (produsa 100% din materiale reciclate), Recycled Supreme (produsa 80% din materiale reciclate) si hartia colorata Recycled Symphony si Colotech+ Recycled, special creata pentru imprimarea digitala color. Si echipamentele Xerox au un impact scazut asupra mediului inconjurator, prin utilizarea unor tehnologii moderne, ce reduc semnificativ consumul de energie si hartie. Seria de echipamente ColorQube 9200, care are la baza  tehnologia cu cerneala solida, reduce costurile de tipar cu pana la 62%, dar si impactul asupra mediului cu pana la 90%.  

Totodata, Xerox Romania detine certificarea ISO 14001, standard ce se constituie ca un ansamblu de procese si cerinte referitoare la protectia mediului si a sistemelor de management aferente. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: