De ce s-a depreciat leul desi situatia din Grecia s-a imbunatatit. Un dealer: Dupa declaratia premierului cineva a cumparat aproape 50 de milioane de euro

Data publicarii: Astazi, 19-06-2012 | Finante-Banci

Rezultatul alegerilor din Grecia ar fi trebuit sa duca la aprecierea monedei nationale, dat fiind faptul ca atat oficialii BNR, in frunte cu guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, cat si ai Guvernului, au declarat ca slabiciunea leului din ultima perioada se datoreaza "mai ales tensiunilor externe".

Cursul oficial anuntat de BNR luni la pranz este, insa, in crestere. Astfel, banca centrala a anuntat o cotatie oficiala de 4,4640 de lei pentru un euro, in crestere cu 0,64 de bani. Leul a inceput bine ziua de tranzactionare, la cotatii de 4,4580 - 4,4600 de lei/euro, in scadere fata de nivelul de vineri seara, conform Mediafax. Motivul principal al deprecierii de luni ar putea fi, sustin unii dealeri valutari din piata locala, o declaratie "nepotrivita" a premierului Victor Ponta, facuta la Viena cu ocazia unei vizite oficiale in Austria.

Integral in Gandul.info