Motivatia instantei in cazul Hidroelectrica: Administratorul judiciar va mentine sau denunta contractele incheiate de debitoare in functie de necesitate si oportunitatea lor

Data publicarii: 21-06-2012 | Afaceri

Administratorul judiciar va mentine sau denunta contractele incheiate de debitoare in functie de necesitate si oportunitatea lor, iar acoolo unde se impune va solicita anularea actelor frauduloase incheiate in dauna creditorilor si a oricaror transferuri patrimoniale, in conditiile art. 80-81 din Lege.", se arata in motivatia Tribunalului Bucuresti la declansarea insolventei Hidroelectrica, cea mai valoroasa companie de stat.

Potrivit avocatului Remus Vulpescu, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), cei mai mari creditori catre care s-au intarziar plati cu peste 90 de zile sunt statul si Fondul Proprietatea.

Primul este ministerul Economiei, care are de incasat 206 milioane de lei din dividendele pe 2010. Urmeaza Apele Romane - cu 160,4 milioane de lei ca redeventa pentru apa folosita; Fondul Proprietatea - 44,4 milioane lei; Complexul Turceni - 41 milioane si Nuclearelectrica - 28 milioane. Vulpescu spune ca datoriile catre banci sunt platite la zi, asa ca nu intra la socoteala decat daca Hidroelectrica va incepe sa aibe restante.

Cititi integral in Jurnalul.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: