Prof. dr. Ioan Lascar: Operatia lui Adrian Nastase a decurs normal, fara incidente

Data publicarii: 21-06-2012 | Actualitate

Operatia la care a fost supus joi fostul premier Adrian Nastase a decurs normal, fara incidente, a declarat, pentru AGERPRES, prof. dr. Ioan Lascar, seful Departamentului de chirurgie plastica a Spitalului Floreasca.

El a precizat ca a fost aplicat protocolul care este utilizat in cazurile de plaga prin impuscare, avand in vedere ca glontul a intrat prin unul din muschii importanti ai gatului si a ricosat intr-unul din oasele umarului. 

"Am deschis traiectul, distanta dintre orificii fiind de opt centimetri, am indepartat tesuturile distruse, cheagurile si pulberile si am instalat tubul de dren care va fi indepartat in zilele urmatoare, in functie de evolutie. A fost o leziune care a permis temporizarea interventiei, pacientul fiind compensat si adus intr-o stare stabila. A avut efectiv noroc. Proiectilul a trecut la milimetri de carotida. A atins si laringele, insa fara sa afecteze coardele vocale", a precizat prof. dr. Ioan Lascar. 

El a mentionat ca fostul premier va ramane internat "aproximativ doua saptamani, asta depinde de evolutia pacientului". 

Fostul premier Adrian Nastase a fost operat joi dimineata, la Spitalul Floreasca din Capitala. 

Nastase a fost adus la Spitalul Floreasca, miercuri seara, dupa o tentativa de suicid. Anterior, politistii se deplasasera la domiciliul lui Adrian Nastase pentru a pune in aplicare mandatul de incarcerare. 

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv, miercuri, pe Adrian Nastase, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii". 

Sursa: AGERPRES