Victor Ponta: Am deblocat conturile TVR dar sunt absolut convins ca este nevoie de depolitizare si restructurare

Data publicarii: 22-06-2012 | Media

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Bistrita, ca, inainte de apleca din Bucuresti, a semnat hotararea de guvern prin care au fost deblocate conturile televiziunii publice, insa considera ca aceasta institutie are nevoie de depolitizare si restructurare.

"Am deblocat conturile. Am semnat inainte sa vin la Bistrita, dar tot nu cred ca am rezolvat problema. Am semnat inainte de a porni la Bistrita hotararea de guvern, dar in acelasi timp sunt absolut convins ca televiziunea publica are nevoie de depolitizare si de o restructurare, pentru a nu mai produce pierderi si pentru a se ridica la standardele pe care o televiziune publica trebuie sa le respecte atunci cand cere bani publici", a spus Ponta. 

Primul ministru considera ca TVR, fiind finantata din bani publici, are obligatii fata de toti romanii si spera sa se ia masuri pentru rezolvarea problemelor financiare aparute, insa nu pe linie politica. 

"Pana la urma televiziunile private au surse private de finantare, isi fac politica cum cred ele, daca sunt profitabile, raman, daca nu, nu. Televiziunea publica, fiind finantata din bani publici, are alte obligatii fata de toti romanii si ma astept in perioada imediat urmatoare, nu prin politic, dar ma astept sa se ia masuri in acest sens", a mai spus Victor Ponta. 

Primul ministru Victor Ponta a participat, joi, la depunerea juramantului de catre noul presedinte al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan, care este in acelasi timp si liderul organizatiei judetene a PSD.

Sursa: Agerpres