Ponta spune ca o noua impartire teritoriala a tarii se va face din 2014

Data publicarii: 22-06-2012 | Politica

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Suceava, ca noua impartire teritoriala a Romaniei se va face din 2014, dupa ce in 2013 va fi introdusa in Constitutie, iar USL va propune regiunile de dezvoltare actuale, fara a se desfiinta judetele care exista in prezent.

"Daca exista o alta propunere mai buna negociata cu celelalte forte politice, nu e batuta in cuie, dar noi (n.r.-USL) credem ca e cel mai pragmatic pe actualele regiuni de dezvoltare (...) Judetele raman, asa se intampla in toate tarile europene", a spus Ponta, adaugand ca din 2014 vor functiona regiunile cu presedinti si consilii regionale si cu atributii foarte multe de la Guvernul central de la Bucuresti. 

Totodata, Ponta a spus ca, in viitorul Guvern, dupa alegerile parlamentare, nu va mai exista ministrul Afacerilor Europene, ci ministrul 'pentru fonduri europene'. 

"Acesta va strange sub autoritatea sa directa autoritatile de management, organismele intermediare, pentru ca acum uitati-va ce se intampla, sunt la sapte ministere, sunt in 50 de locuri si nu reusim intr-o luna sa reparam ce s-a stricat in atatia ani. Ne pregatim pentru 1 ianuarie 2014 invatand din tot ce n-a mers bine in acest buget 2007-2013 si sperand ca o sa fim, nu pe ultimul loc cum suntem acum la gradul de absorbtie, ci undeva intre primele locuri. Am discutat cu primul ministru polonez, am cerut asistenta pe aceasta tema. de asemenea, am discutat cu cancelarul Austriei care ne va sprijini", a spus Ponta. 

Sursa: AGERPRES