Noul guvern elen si-a inceput activitatea prin taierea cu 30% a salariilor ministrilor

Data publicarii: 22-06-2012 | International

Noul guvern elen isi incepe activitatea printr-o reducere cu 30% a salariilor ministrilor sai, a anuntat joi seara primul ministru Antonis Samaras, care le-a cerut membrilor cabinetului sau sa vorbeasca mai putin cu presa si sa se puna de acord in prealabil, inainte de iesirea cu vreo declaratie in public, transmite agentia de presa Ana.

'Salariul tuturor ministrilor va fi redus cu 30 procente. Am decis de asemenea sa limitam utilizarea masinilor de serviciu pana la minimum necesar', a afirmat Samaras, la prima sedinta a guvernului sau imediat dupa depunerea juramantului joi seara. 

'Nu este nevoie ca in fiecare zi sa mergeti la televiziuni atunci cand nu exista niciun motiv serios', a spus premierul elen adresandu-se ministrilor sai, indicand ca de acum inainte reuniunile guvernului se vor desfasura cu usile inchise. In epoca guvernului condus de George Papandreou toate sedintele executivului elen erau deschise pentru presa. 

Guvernul conservatorului Antonis Samaras, liderul partidului de centru-dreapta Noua democratie, este sustinut de formatiunea de centru-stanga PASOK si partidul Dimar (stanga moderata) care au creat miercuri o alianta in acest scop. 

Cancelarul german Angela Merkel declarase inainte ca noul guvern elen nu ar trebui sa se astepte la o relaxare din partea creditorilor straini, care au oferit anterior Greciei ajutor financiar pentru depasirea situatiei de criza.

Sursa: AGERPRES