Salaj: Investitie de 60 de milioane de dolari pentru producerea celor mai lungi tevi din lume, la Zalau

Data publicarii: 25-06-2012 | Afaceri

Tevi pentru cazane cu o lungime de 26 de metri, cele mai lungi din lume, sunt produse la Zalau in cadrul unei noi linii de productie in care compania Tenaris a investit 60 de milioane de euro si care a fost inaugurata joi, in prezenta reprezentantilor companiei producatoare de tevi fara sudura si a autoritatilor locale.

Gabriel Podskubka, area managerul Tenaris pentru Europa de Est si presedintele Consiliului de administratie al Silcotub, a subliniat, la festivitatea de inaugurare a noii linii de productie, importanta investitiei, care este cea mai mare din istoria fabricii din Zalau a companiei, dar si faptul ca "Silcotub si Romania au un rol foarte important in peisajul global al Tenaris". 

"Astazi, suntem prezenti aici pentru a sarbatori, aceasta investitie foarte mare, a liniei de tevi cazane, de 60 de milioane de dolari, cea mai mare investitie din istoria Silcotubului, dar este mai mult decat atat, mai mult decat o investitie si as vrea sa subliniez mai multe lucruri. Mai intai, consider ca aceasta investitie este dovada faptului ca Tenaris are incredere in Romania. Aceasta investitie este dovada faptului ca Silcotub si Romania au un rol foarte important in peisajul global al Tenaris. Este rezultatul maturitatii noastre si reflecta increderea pe care organizatia din Zalau o are in noi. In al doilea rand, consider ca aceasta investitie arata munca in echipa si hotararea de a duce la bun sfarsit un proiect de asemenea mangnitudine, intr-un singur an, ceea ce este o provocare enorma", a declarat joi Gabriel Podskubka. 

Asa cum a precizat Gregoire Flipo, director comercial Tenaris Process and Power Plant, la Zalau se produc deja tevi pentru cazane industriale cu o lungime de 26 de metri, cele mai lungi din lume, noua linie incorporand echipamente si tehnologie de ultima generatie ce asigura o capacitate de productie de 75.000 de tone pe an. 

Pe de alta parte, Gabriel Podskubka a precizat ca o alta investitie, de circa 50 de milioane de euro, va fi demarata in lunile care urmeaza. 

"Vorbind despre viitor, aceasta investitie nu este singura. Vom continua sa investim si sa ne dezvoltam cu aceeasi pasiune. De fapt, suntem, pe punctul de face o alta investitie, de 50 de milioane de dolari, pentru o noua unitate de filetare, pe care o vom incepe in urmatoarele luni si sa speram ca va fi terminata pana la sfarsitul anului 2012", a adaugat managerul Tenaris. 

Silcotub, parte a grupului Tenaris, este cel mai important producator roman de tevi din otel fara sudura de diametre mici utilizate in diverse aplicatii din industria mecanica, auto-moto, a petrolului si gazelor naturale, industria chimica si petrochimica, industria energetica. 

Unitatile sale de productie sunt situate in Romania, la Zalau - fabricarea tevilor fara sudura si la Calarasi - otelarie, in acest an fiind achizitionata si o fabrica de prajini de pompare din Campina. 

Sursa: AGERPRES