Perioada de listare a companiilor de stat va fi extinsa pana in decembrie 2013

Data publicarii: 25-06-2012 | Bursa

Guvernul intentioneaza sa prelungeasca perioada de listare a companiilor de stat cu un an, respectiv pana la 31 decembrie 2013.  De altfel, Victor Ponta, premierul Romaniei a anuntat astazi ca programul de privatizari al Romaniei ar putea suferi amanari ca urmare a conflictelor politice.

Companiile de stat vor fi listate atat pe piata de capital din Romania, dar si pe pietele straine, iar termenul de listare va fi amanat pana la 31 decembrie 2013, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta a Ministerului Economiei.

"Prin modificarile propuse se reglementeaza posibilitatea tranzactionarii actiunilor societatilor comerciale, societatilor si companiilor nationale (...) atat in cadrul sistemelor de tranzactionare administrate de Bursa de Valori Bucuresti, precum si in cadrul unor sisteme de tranzactionare care nu sunt administrate de catre aceasta, inclusiv in cadrul unor sisteme de tranzactionare administrate de operatori de piata din alte state", se mentioneaza in nota de fundamentare.

De altfel, Victor Ponta, premierul Romaniei anuntase vineri ca Romania nu va reusi probabil sa respecte termenele limita pentru privatizarile pe care le are programate, ca urmare a conflictul politic dintre presedinte si premier, care franeaza desfasurarea evenimentelor, potrivit Bloomberg.

Reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti, care este puternic lovita de problemele economice din Europa, sustin ca listarea companiilor de stat pe pietele straine ar fi o greseala pentru ca nu va promova piata locala.

Integral in TVR.ro