Ce face BNR cu profitul obtinut anul trecut? Mai cumpara 13 autoturisme de teren

Data publicarii: 25-06-2012 | Diverse

 

Chiar daca anul trecut profitul brut obtinut de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a fost de aproape cinci ori mai mic decat in anul anterior, in conturile bancii centrale au ramas aproape 14 milioane de euro, bani care "daca nu sunt folositi trebuie distrusi”, conform lui Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

Astfel ca, BNR a iesit la cumparaturi. Banca centrala vrea sa cumpere, prin licitatie, 13 autoturisme de teren, pentru care asteapta oferte din partea dealerilor sau producatorilor auto pana la 1 august 2012.
 
Valoarea estimata de reprezentantii institutiei este de 802.501 lei fara TVA, ceea ce inseamna 76.546 de lei cu TVA pentru fiecare dintre cele 13 jeep-uri. La cursul valutar anuntat vineri de banca centrala suma estimata pentru un autoturism se ridica la 17.141 de euro cu TVA. In acest pret se incadreaza mai multe tipuri de autoturisme, prin care si cele produse la uzina Dacia de la Mioveni. De altfel, este cunoscut faptul ca parcul auto al institutiei este alcatuit preponderent din "productii autohtone”, asa cum declara, in urma cu doi ani, pentru gandul.info, Adrian Vasilescu.


La acea data, BNR intentiona sa achizitioneze 12 masini de teren, la o valoare estimata de aproape un milion de euro. Consilierul guvernatorului BNR spunea atunci, pentru gandul.info, ca profitul net obtinut de institutie trebuie cheltuit, in caz contrar banii trebuie sa fie distrusi. 

Integral in Capital.ro.