Comisiile reunite pentru cultura au respins audierea propunerilor PDL in CA al TVR

Data publicarii: 26-06-2012 | Media

Parlamentarii din comisiile reunite pentru Cultura ale Senatului si Camerei Deputatilor au respins, marti, solicitarea de audiere a propunerilor PDL pentru Consiliul de Administratie al SRTV.

Propunerea a fost respinsa cu 15 voturi impotriva, noua voturi pentru si doua abtineri. Ulterior votului, parlamentarii PDL din comisiile de cultura s-au retras de la sedinta. Raluca Turcan, presedintele comisiei pentru cultura din Camera Deputatilor a declarat ca, ceea ce va urma, dupa audieri va fi un "vot ilegal". 

In cadrul dezbaterilor, Mircea Toader, liderul deputatilor PDL, cel care a inaintat spre aprobare propunerile democrat-liberalilor, a precizat ca ponderea actuala actuala a Parlamentului arata ca PDL are 147 parlamentari, PSD 139, UDMR 28, PNL 88 si UNPR 26 de parlamentari. 

'In aceste conditii, PDL are dreptul la trei locuri in CA al TVR. Liderii de grup, in afara de cel al PDL, nu au acceptat aceasta configuratie. Suntem pusi intr-o situatie speciala, este incorect ca cel mai mare grup parlamentar sa nu fie reprezentat in CA al TVR. Asa cum prevede legea, avem dreptul trei titulari si trei supleanti", a declarat Mircea Toader. 

Aceeasi pozitie a sustinut-o si presedintele comisiei pentru cultura din Camera Deputatilor, deputatul PDL Raluca Turcan. 

Deputatul Victor Socaciu si senatorul Georgica Severin, ambii PSD, au insistat pe existenta unei decizii a Comitetului liderilor de grup care a inaintat comisiilor un proces verbal in care nu regasesc propuneri ale PDL pentru CA al TVR. 

Comitetul liderilor de grup de la Camera Deputatilor si Senat a decis luni ca PDL sa nu primeasca niciun loc in Consiliul de Administratie al TVR, a declarat liderul deputatilor PSD, Valeriu Zgonea. 

Propunerile PDL erau: Radu Carp, Ioan Stanomir, Andrei Postelnicu - titulari si Paul Calin Botez, Cristian Blana, Ion Lucan Catrina. 

Propunerile PSD pentru Consiliul de Administratie al TVR sunt Anne Juganaru, membru titular, Luminita Violeta Ristea - membru supleant, Claudiu Brinzan - membru titular, Mihai Cernea - membru supleant, Cristian Nitulescu - membru titular si Vasile Arhire - membru supleant. 

Din partea PNL, propunerile sunt Claudiu Saftoiu, Dida Dragan, Lucia Hossu-Longin, Irina Radu, Daniela Barsan. 

Din partea UNPR a fost propusa Nicoleta Nicolicea, iar de la UDMR, Nagy Zoltan Levente. Grupul Minoritatilor Nationale l-a propus pe Corneo Raico, titular si Ghita-Jalica Andreea, supleant. De asemenea reprezentantii salariatilor SRTV in CA al televiziunii publice sunt: Valentin Nicolau si Sorin Burtea, titulari, Mihai Radulescu si Ioana Catalina Popescu, supleanti. 

Guvernul are ca propuneri pe Gabriel Tufeanu ca membru titular si Marius Oblu ca membru supleant. Propunerea Presedintiei este Romina Surugiu. 

Sedinta comisiilor parlamentare pentru cultura continua la aceasta ora cu audierea propunerilor pentru CA al TVR consemnate in procesul-verbal al sedintei comitetului liderilor de grup de luni. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: