Presedintele Traian Basescu ii indeamna pe romani sa arboreze si sa cinsteasca Drapelul National

Data publicarii: 26-06-2012 | Politica

Drapelul National aminteste fiecarui cetatean roman datoria sfanta de a servi cu credinta patria, de a apara cu orice pret unitatea, suveranitatea si independenta Romaniei, afirma presedintele Traian Basescu in mesajul adresat marti cu prilejul Zilei Drapelului National.

Presedintele aminteste ca data de 26 iunie a fost instituita prin lege Ziua Drapelului National, "simbol al luptei poporului roman pentru libertate". 

''Drapelul tricolor a fost adoptat ca simbol al natiunii in prima zi a victoriei revolutiei de la 1848, cand Guvernul provizoriu de la Bucuresti a promulgat decretul de instituire a Drapelului National. Astfel, s-a stabilit ca Tricolorul - rosu, galben si albastru - sa reprezinte steagul national al tuturor romanilor, purtand deviza "Dreptate si fratie", acordandu-i-se si denumirea de "stindard al libertatii", se arata in mesajul lui Traian Basescu. 

"Unirea Principatelor Romane de la 24 ianuarie 1859, maretele momente ale istoriei noastre, Independenta din 1877 si Marea Unire din 1918, luptele purtate in cele doua razboaie mondiale s-au desfasurat toate sub semnul Drapelului National. Este de datoria noastra sa ne aplecam mereu asupra trecutului si sa respectam eroismul inaintasilor", subliniaza presedintele. 

De asemenea, seful statului mentioneaza ca Drapelul National este si simbolul sub care militarii romani participa in teatrele de operatii din Irak, Afganistan, Bosnia-Hertegovina si Kosovo. 

"Privind in trecut, dar si la prezent, putem spune ca Drapelul National este primul simbol care ne aseaza pe toti la un loc. Astazi, de Ziua Drapelului National, le urez tuturor romanilor 'La multi ani!' si ii indemn sa arboreze si sa cinsteasca, asa cum se cuvine, Tricolorul Romanesc!'', mai spune presedintele Traian Basescu in mesaj. 

Sursa: AGERPRES