Banca Transilvania saluta Hotararea Curtii de Apel Bucuresti, respectiv a Curtii de Apel Cluj de a reconfirma nevinovatia reprezentantilor Bancii Transilvania si ai BT Securities

Data publicarii: 28-06-2012 | Finante-Banci

Banca Transilvania saluta Hotararea Curtii de Apel Bucuresti, respectiv a Curtii de Apel Cluj, pronuntata astazi, 27 iunie, prin care s-a dispus achitarea reprezentantilor Bancii Transilvania si ai subsidiarei BT Securities, privind presupuse actiuni legate de manipularea pietei de capital. 

Este vorba de doua dosare, in primul dintre acestea, care se refera la presupuse actiuni de manipulare a pietei de capital, fiind achitati dl.Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al bancii si dl.Dan Dascal, Director operatiuni la SSIF BT Securities. In cel de-al doilea caz, avand ca obiect presupusa manipulare a pietei de capital prin tranzactionarea de actiuni pe piata RASDAQ, care - asa cum se stie - nu este o piata reglementata, a fost achitat dl.Rares Nilas - Directorul General al BT Securities.

Hotararea acestor instante superioare reprezinta o noua etapa depasita cu succes in cele doua dosare. Institutiile abilitate au interpretat corect informatiile despre aceste cazuri: tranzactiile efectuate au fost uzuale, realizate in conformitate cu normele pietei in care au fost operate.

Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, declara: "Sunt bucuros ca demersurile juridice mi-au dat dreptate si de aceasta data. Am primit, astfel, reconfirmarea nevinovatiei mele. Acuzatia a fost complet nefondata tocmai pentru ca nu am facut nimic care sa contravina legislatiei in domeniu. Multumesc tuturor, si pe aceasta cale, pentru incredere si sustinere”.

Comunicat de presa