Vodafone Romania ofera proiectii de film in aer liber, in Bucuresti si in sase orase din tara

Data publicarii: 28-06-2012 | Lifestyle

In perioada 10 iulie - 16 septembrie, Vodafone Romania invita publicul la "Cinema in aer liber”, in Bucuresti si in alte sase orase din tara. In cadrul evenimentului, vor fi proiectate zece filme independente, timp de sase zile din sapte, in orasele: Brasov (10 iulie - 15 iulie), Constanta (17 iulie - 22 iulie), Bucuresti (24 iulie - 29 iulie, respectiv 14 august - 2 septembrie), Timisoara (31 iulie - 5 august), Cluj (7 august - 12 august), Iasi (4 septembrie - 9 septembrie) si Craiova (11 septembrie - 16 septembrie). Orele de incepere a proiectiilor vor fi 21h30, respectiv 23h00.

Evenimentul "Cinema in aer liber” dispune de cel mai performant echipament de proiectie in aer liber din Romania, ce va transforma vizionarea oricarui film intr-o experienta spectaculoasa: un proiector 17.000 de lumeni, sunet dolby la nivelul senzatiilor oferite de cinematografele internationale, precum si cel mai mare ecran gonflabil din Romania (120 m2 ). 

Programul va contine o selectie de zece filme independente, atat productii internationale cat si productii romanesti, premiate sau nominalizate in cadrul unor prestigioase festivaluri de film. Publicul din toata tara va avea posibilitatea sa vizioneze trei dintre cele mai de succes filme ale unor regizori romani: "Loverboy” (regia: Catalin Mitulescu; Romania, 2011 - premiera oficiala la Cannes 2011), "Izvorul femeilor/ La source des femmes” (regia: Radu Mihaileanu; co-productie Belgia-Italia, 2012 - in competitia oficiala la Cannes 2011, nominalizat la Premiile Cesar 2012) si "Tatal Fantoma” (regia: Lucian Georgescu; Romania, 2011 - film aflat in competitie la Festivalul de la Montreal). Printre productiile internationale care vor fi proiectate in cadrul Caravanei "Cinema in aer liber” se numara: 

  • - "Xingu - In inima Amazonului” - avanpremiera nationala (regia: Cao Hamburger, Brazilia, 2012 - film premiat cu Panorama Audience Award  la Berlinale 2012)
  • -  "Zarafa” - avanpremiera nationala (regia: Remi Bezançon, Jean-Christophe Lie, Franta, 2012)
  • - "Perfect Sense” (regia: David Mackenzie; co-productie Marea Britanie, Suedia si Danemarca, 2011, cu Ewan McGregor si Eva Green -in selectia oficiala la Sundance 2011 si nominalizat la Premiile BAFTA, Scotia, 2011)
  • - "Baiatul cu bicicleta”/ "Le gamin au velo” (regia: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne; Franta, 2011 - film distins cu "Marele Premiu al Juriului” la Cannes 2011 si nominalizat la Premiile Cesar 2012 pentru cel mai bun film strain si la Globurile de Aur 2012)
  • - "Vanatorii de capete”/ "Headhunters” (regia Morten Tyldum - Norvegia, 2011), cu incasari de peste $1, 600, 000 in primul weekend de la lansarea in Norvegia
  • - "Iubire persana”/ "Poulet aux prunes” (regia: Marjane Satrapi, Vincent Paronnaud, regizorii succesului international Persepolis, cu Mathieu Amalric, Maria de Medeiros, Isabella Rossellini; Franta 2011 - in competitia oficiala la Festivalul de Film de la Venetia 2011)
  • - "Minciuni adevarate”/”Beautiful lies” (regia: Pierre Salvadori; Franta 2010, cu Audrey Tautou (Le fabuleux destin d'Amelie Poulain) - film inscris in selectia oficiala la Sundance 2011 si nominalizat la premiile BAFTA, Scotia).

Evenimentul "Cinema in aer liber”, aflat la prima editie, este organizat de Asociatia Culturala Metropolis si sustinut de Vodafone. Intrarea la fiecare proiectie din cadrul evenimentului "Cinema in aer liber” este gratuita, in limita locurilor disponibile (maxim 800 spectatori). Programul complet al proiectiilor din tara precum si locatiile in care va poposi caravana "Cinema in aer liber” vor fi disponibile pe site-ul evenimentului: http://www.caravana.metropolisfilm.ro precum si pe pagina oficiala de Facebook: www.facebook.com/Cinemainaerliber

In avanpremiera caravanei nationale "Cinema in aer liber”, toti cei prezenti anul acesta la festivalul de muzica B'ESTFEST (Bucuresti, 6-8 iulie) vor putea viziona gratuit, in fiecare zi a festivalului, o parte din filmele selectate in caravana. Proiectiile de film se vor face in zona special amenajata de Vodafone in cadrul B'estfest ParkTunari, iar printre filmele selectate vor fi: "Izvorul Femeilor”, "Tatal Fantoma”, "Perfect Sense” si "Minciuni adevarate”. 

Vodafone Romania este divizie a Vodafone Group Plc.. Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, dupa venituri, cu 398 de milioane de clienti in intreaga lume, la 31 martie 2012. Vodafone are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 40 de retele partenere in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com