Inaugurarea autostrazilor spre Ploiesti si Constanta va fi intarziata pana la 1 august

Data publicarii: 28-06-2012 | Actualitate

Cu doua zile inainte de inaugurarea autostrazilor spre Ploiesti si spre Constanta, autoritatile sunt neputincioase. Niciuna nu e gata. Oficial, totusi se lucreaza la ambele sosele. Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a avansat un nou termen pentru cele doua autostrazi va fi  1 august.

Circulatia pe Autostrada A3 Bucuresti-Ploiesti va fi deschisa pe 1 august - a declarat astazi ministrul transporturilor, Ovidiu Silaghi. El a precizat ca penalizarile pentru intarzieri aplicate constructorilor sunt de 75.000 de lei pe zi, iar valoarea lor totala depaseste 14 milioane de lei.

"Siguranta circulatiei nu ne permite sa dam drumul traficului", a declarat Silaghi, aflat in vizita pe santier, raspunzand unei intrebari.

Imediat ce s-a instalat la Ministerul Transporturilor, Ovidiu Silaghi avansa ca termen de finalizare a Autostrazii Bucuresti Ploiesti 30 iunie. Premierul Victor Ponta cere sanctiuni pentru cei care sunt vinovati de intarzieri, informeaza Jurnalul TVR.

Constructia Autostrazii Bucuresti-Ploiesti a inceput in 2008. De atunci si pana acum fiecare ministru a dat alt termen de finalizare.  Autostrada este construita de patru firme, trei romanesti si una italiana.

Probleme sunt si la Autostrada Soarelui (A2), spre Constanta. Portiunea care mai este in lucru trebuia data in circulatie pe un sens, tot pe 30 iunie.

Noul ministru sustine ca este posibil ca la sfarsitul lunii iulie sa putem circula pe ultimul tronson din A2, pe un sens. Primul tronson al A2, Fetesti-Cernavoda, de aproximativ 18 km a fost dat in folosinta in 1987.

Sursa: TVR.ro