Actionarii Fondului Proprietatea au aprobat listarea la Bursa de la Varsovia

Data publicarii: 29-06-2012 | Bursa

Actionarii Fondului Proprietatea (FP) au aprobat ieri listarea la Bursa de la Varsovia, propunerea fiind adoptata cu 99,5% din voturile celor prezenti, au declarat pentru Mediafax surse prezente la AGA. La AGA sunt prezenti actionari care detin aproape 33% din titlurile Fondului Proprietatea. Cotarea la Bursa din Polonia primise deja aprobarea de principiu intr-o AGA de la inceputul lunii aprilie.

Listarea va fi mai intai tehnica, fara vanzare de actiuni, si va fi intermediata de consortiul format din JP Morgan, UniCredit Group si KBC Securities. "Listatea la Varsovia nu va fi afectata de intrarea Hidroelectrica in insolventa", a declarat managerul Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, la Adunarea Generala a Actionarilor.

Fondul Proprietatea isi va reduce cu 21% valoarea activului net la finalul lunii iunie, ca urmare a intrarii Hidroelectrica in insolventa. Fondul detine 20% din actiunile celui mai mare producator de energie elerctrica din Romania. Listarea secundara a actiunilor la Varsovia va fi realizata in baza unui memorandum de informare, care nu necesita aprobarea niciunui alt organism de reglementare.

Potrivit managerului Fondului, memorandumul va fi realizat in circa 10 saptamani, dupa care ar trebui sa mai dureze cam 2-3 saptamani pana la listare. Data finala depinde insa de momentul stabilirii unei legaturi intre sistemele depozitarilor centrali din Polonia si Romania. Fondul ar putea fi inclus, datorita dimensiunii sale, in indicele WIG (cel mai cuprinzator indice al Bursei de la Varsovia), dar si in indicele WIG 20 (un alt indice de referinta al bursei poloneze), ceea ce ar putea avea ca rezultat o cerere mai mare din partea investitorilor institutionali. Prin urmare, listarea secundara ar face Fondul mai vizibil si mai usor accesibil pentru investitorii vizati, care includ fondurile poloneze de pensii si fondurile mutuale, precum si investitorii internationali dedicati regiunii si investitorii de benchmark care nu sunt activi in Romania.

Integral in Curierul National