La Targul de Bani, creditele de nevoi si cele de locuinta sunt in top

Data publicarii: 26-05-2006

Cel putin asa spun consilierii bancilor prezente la targ. Oamenii sunt interesati de creditele de nevoi personale, atat in lei, cat si in valuta, si asta in ciuda faptului ca Banca Nationala a Romaniei doreste sa domoleasca atat creditarea in lei, cat si cea in euro sau dolari. Desi la targ participa foarte multe banci, atentia mi s-a indreptat catre Unicredit, care are dezvoltat conceptul de Personal Banker, catre Volksbank, banca ce vine cu cea mai mica dobanda de pe piata la creditele de locuinta in euro (5,95%) si catre ING Romania, cunoscuta datorita conceptului de Self’Bank si prezenta la targ cu trei standuri, bazate pe trei locatii posibile de unde se pot desfasura operatiuni bancare – orasul, casa, gradina.

 

Bogdan Munteanu, Unicredit: „oamenii sunt interesati de credite ipotecare si de nevoi personale”

 

„Unicredit are acum o promotie la creditele de nevoi personale pana in cinci ani de zile fara ipoteca, avand o dobanda promotionala de 9,9% la lei, cat si la euro si cu Creditul Auto unde la fel exista o dobanda preferentiala de 9% la lei si 7% la valuta.

 

Suntem prezenti la acest targ doar cu gama de produse pentru persoane fizice, deci doar pentru retail, cuprinzand credite de nevoi personale fara garantie ipotecara si cu garantie ipotecara. Nu lipseste creditul ipotecar, pentru constructie, terminare, achizitionare, depinde de dorinta clientului.

 

In general oamenii sunt interesati de creditul de nevoi personale si creditul ipotecar, deoarece majoritatea doresc sa-si cumpere o casa, un apartament sau doresc sa construiasca. Altii vor bani pentru vacanta.

 

Ce asteapta lumea de la Unicredit... presupun ca asteapta ca de la orice banca servicii de calitate, un personal bine pregatit, costuri cat mai mici, timp de procesare al creditelor foarte rapid si o transparenta a bancii.

 

Doresc sa precizez ca Unicredit foloseste conceptul de personal banker pentru persoanele fizice, fiecare personal banker avand un portofoliu de clienti. Clientul cand intra intr-o sucursala stie exact cu cine lucreaza. Noi intampinam toate nevoile clientului, nu numai din punct de vedere bancar, astfel daca putem sa-l ajutam si cu o asigurare sau cu orice altceva, oricand ii stam la dispozitie”, a declarat pentru BankNews, Bogdan Munteanu, Junior Personal Banker Unicredit.

 

Andrei Bogdan, ING: avem dobanzi promotionale pe perioada targului

 

„ Prezenta ING la Targul FinFair este deosebita. In primul rand prin trei locatii in interiorul targului. Conceptul acestor standuri a fost gandit ca 3 pasi: banca din oras, care in cazul nostru este Self’Bank-ul – este prezenta aici cu multimat si bancomat functionale, oricine poate sa vina sa le utilizeze. Banca de acasa, care este prezenta intr-un interior asemanator unui living obisnuit, iar gradina, cel de-al treilea concept, care este prezentat aici ca „banca oriunde” vine sa intregeasca particularitatea serviciilor oferite de ING.

 

Clientii sunt interesati in special de credite, au venit la targ in speranta unor oferte bune. Unii dintre ei chiar sperau sa se mai elimine din conditii, ceea ce nu cred ca s-a intamplat, cel putin nu in cazul ING. Doar ca oferta de credit ipotecar cat si cea de credit de nevoi personale beneficiaza de o dobanda speciala pe perioada targului, si anume 6,75%. Pe de alta parte, principalul atu al creditelor ipotecare de la ING este perioada de creditare de 30 de ani. Este cea mai mare perioada de creditare de pe piata la momentul actual.”, a declarat Andrei Bogdan, Marketing Officer la ING Romania.

 

Alina Ferseta, Volksbank: clientii stiu de la inceput ca vor credite in euro

 

„In general oferta Volksbank este una speciala, pentru ca avem cele mai bune conditii, comisioane si dobanzi de pe piata si prin aceasta, practic clientii vin la noi. Aici e foarte important la Targul de Bani pentru ca au posibilitatea sa compare ofertele. Sunt multe banci, vad si ofertele celorlalte banci, vad si oferta noastra. Vad atat comisioanele, cat si dobanzile si pot sa compare ca rezultat, care sunt cele mai avantajoase conditii pentru ei.

 

In mod special am observat ca vizitatorii doresc credite de locuinta. Foarte multi vor credite de locuinta in euro. Nici macar nu asteapta sugestia bancii, stiu de la inceput ca vor in euro majoritatea”, precizeaza Alina Ferseta, purtatorul de cuvant al bancii.

 

Ana Maria Megan

Ultimele stiri pe BankNews.ro: