Fiecare kilometru de autostrada din Romania va fi pazit cu arma pentru 6.800 de euro pe an

Data publicarii: 19-11-2012 | Economie

Drumarii le declara razboi deschis hotilor de pe autostrazi. CNADNR pune la bataie peste 5 milioane de euro pentru firmele care vor pazi drumurile cu arma in mana. La o asemena factura, norocul nostru este ca avem doar 500 de kilometri de autostrazi.

Autostrazile din Romania vor fi pazite 24 de ore din 24 de agenti antrenati in sali de forta si care vor fi dotati cu arme si munitie letale.

 Compania de Autostrazi este dispusa sa dea 25 de milioane de lei, adica 5 milioane si jumatate de euro, pentru acest proiect. Daca impartim banii la cei aproximativ 500 de km de autostrada functionali, rezulta ca paza pentru un kilometru costa 11.000 de euro.

 "Noi am facut un calcul maxim ca ar fi cam maxim 25 de milioane de lei pentru un an de zile (...) Calcule exacte facem dupa licitatie cand stim valoarea de contract, este o evaluare facuta pe baza experientei" Spune directorul general al CNADNR, Mircea Pop.

 De ce vor cei de la autostrazi paza? pentru ca valoarea furturilor este mult mai mare decat factura pentru firmele de paza.

 "Trebuia oricum sa angajam pe cineva pt ca furturile sunt destul de mari (...) Undeva spre sfarsitul anului sper sa avem firma sau firmele, ca nu e obligatoriu numai o firma." Mircea Pop, director general CNADNR.

Integral in Money.ro