Executiv: Ordonanta privind modificarea Codului fiscal in privinta taxelor si impozitelor locale va fi adoptata in aceasta saptamana

Data publicarii: 07-01-2013 | Economie

Ordonanta privind modificarea Codului fiscal in privinta taxelor si impozitelor locale va fi adoptata in cadrul sedintei de Guvern din aceasta saptamana, precizeaza Executivul intr-un comunicat remis luni AGERPRES.

Potrivit sursei citate, in sedinta de Guvern din data de 5 ianuarie 2013 a fost pregatit textul Ordonantei pentru modificarea Codului fiscal in privinta taxelor si impozitelor locale dar actul nu a putut fi insa adoptata din cauza faptului ca presedintele Traian Basescu nu a promulgat legea privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonante pe perioada vacantei parlamentare decat dupa desfasurarea sedintei de Guvern. 

''Mai mult, legea privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonante pe perioada vacantei parlamentare intra in vigoare la 3 zile dupa data publicarii in Monitorul Oficial. Din acest motiv, Ordonanta privind modificarea Codului fiscal in privinta taxelor si impozitelor locale va fi adoptata in cadrul sedintei de Guvern din aceasta saptamana'', se subliniaza in comunicatul citat si remis presei in urma declaratiilor edilului Clujului, Emil Boc, care a solicitat premierului Victor Ponta sa adopte, de urgenta, ordonanta care da posibilitatea autoritatilor locale sa nu indexeze cu 16% taxele si impozitele locale. 

Primarul Clujului a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca pana la reglementarea situatiei, in perioada 7-11 ianuarie Primaria Cluj-Napoca nu va incasa impozitele pe cladiri si terenuri. Totodata, Emil Boc a spus ca in cazul in care nu va aparea ordonanta respectiva, va convoca la sfarsitul saptamanii Consiliul Local Cluj-Napoca pentru indexarea taxelor si impozitelor locale cu 16 procente.

Sursa: AGERPRES