Lista firmelor care sunt obligate prin lege sa-si schimbe denumirea din februarie

Data publicarii: 07-01-2013 | Afaceri

Firmele care au in denumire sintagma "societate comerciala" sunt obligate ca in termen de doi ani incepand de la 1 februarie sa faca demersurile necesare inlocuirii sintagmei antementionate cu termenul "societate", potrivit legii nr. 76/2012 care intra in vigoare la 1 februarie 2013.

Pana la finalizare demersurilor de schimbare a denumirii firmei, societatea poate functiona cu denumirea inscrisa in registrul comertului la data intrarii in vigoare a legii nr. 76/2012. 

Inregistrarea in registrul comertului a mentiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbarii denumirii societatii e scutita de taxa de inregistrare, potrivit articolului 79 din legea nr. 76/2012.

In ceea ce priveste sucursalele societatilor, modificarile privind denumirea sucursalei se inregistreaza la oficiul registrului comertului de la sediul persoanei juridice care a infiintat sucursala, din oficiu, pe baza notificarii si a inscrisurilor doveditoare, transmise pe cale electronica de catre ORCT la care s-a inmatriculat sucursala.

Integral in ECONOMICA.net


Lista firmelor care sunt obligate prin lege sa-si schimbe denumirea din februarie: http://www.onrc.ro/romana/anunt14122012.php




Ultimele stiri pe BankNews.ro: