PCC SE si-a majorat participatia la Oltchim la 32,25% din capitalul social

Data publicarii: 10-01-2013 | Economie

PCC SE si-a majorat participatia la Oltchim la 32,2529% din capital, dupa achizitionarea pachetului de actiuni detinut anterior de Carlson Ventures International, arata un comunicat al PCC SE remis, miercuri, AGERPRES.

Carlson Ventures a decis sa-si retraga investitia in actiuni de la Oltchim SA, urmare a rezultatului privatizarii combinatului, considerand ca situatia companiei si viitorul acesteia sunt incerte. 

PCC SE a achizitionat actiunile detinute anterior de Carlson Ventures prin Nachbar Services Ltd. in baza Memorandumului de a actiona concertat cu privire la Oltchim SA, semnat intre PCC SE si Carlson Ventures in data de 17 iunie 2011 si notificat catre Bursa de Valori Bucuresti si Comisia Nationala de Valori Mobiliare. 

,,Investitia in actiuni la Oltchim SA si cresterea pachetului de actiuni detinut de PCC SE in Oltchim SA la nivelul de 32,2529% confirma faptul ca in pofida situatiei financiare dificile a combinatului chimic si a rezultatelor privatizarii recente a Oltchim SA, PCC SE este gata sa coopereze pentru salvarea companiei si sa rezolve problemele care blocheaza dezvoltarea Oltchim SA', se arata in comunicatul citat. 

PPCC SE mentioneaza, in acest context, ca doreste transformarea Oltchim intr-o companie profitabila, in beneficiul actionarilor, angajatilor si comunitatii locale. 

De asemenea, PCC SE este interesata in continuare in participarea la privatizarea Oltchim SA, in momentul in care procesul de privatizare va fi reluat. 

SC Oltchim SA a traversat o perioada dificila din punct de vedere economic incepand cu luna august, cand combinatul valcean a fost inchis din cauza datoriilor. Dupa o tentativa nereusita de privatizare si dupa schimbarea vechii conduceri la inceputul lunii octombrie s-a reusit repornirea primei sectii. 

Sursa: AGERPRES