Pariul inceputului de an pe bursa: vine Robert Rekkers CEO la Banca Carpatica ?

Data publicarii: 10-01-2013 | Finante-Banci

Actiunile Bancii Carpatica (BCC) sunt surpriza inceputului de an pe bursa, avand deja o crestere de 38% fata de pretul de inchidere din 2012, pe fondul unor tranzactii mult peste media obisnuita a acestor titluri.

Aceasta crestere aparent inexplicabila vine in contextul in care pe piata circula de cateva zile zvonul ca olandezul Robert Rekkers, fostul CEO al Bancii Transilvania, ar putea prelua conducerea executiva a Bancii Carpatica. Si in mediul bancar circula informatia ca Rekkers este unul dintre cei doi bancheri care sunt in discutii pentru sefia bancii controlate de omul de afaceri Ilie Carabulea din Sibiu.

Contactat de ZF, Rekkers a declarat ca "sunt simple speculatii", iar Ilie Carabulea nu a dorit sa faca nicio declaratie.

Venirea lui Rekkers ca director general la Carpatica are de ce sa le aduca sperante investitorilor, avand in vedere ca bancherul olandez a fost unul dintre artizanii transformarii Bancii Transilvania (TLV) dintr-un jucator regional intr-o banca de top. Rekkers a condus Banca Transilvania din 2002 pana la inceputul anului trecut, cand Consiliul de Administratie nu i-a mai prelungit mandatul.

Integral in Ziarul Financiar